Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SINIRSIZ YABANCI OLMAZ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Galatasaraylı olmasına rağmen bundan sonra sıkı bir Antalyaspor taraftarı olacağını bildirdi. Şahin, konakladığı Divan Talya Otel'de Antalyaspor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Sedat Peker ve Teknik Direktör Raşit Çetiner ile kahvaltıda buluştu. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, gündeminde artık bir futbol takımı daha bulunduğunu, bu takımın da Antalyaspor olduğunu söyledi.

G.SARAY'A SEMPATİ

Kendisinin çocukluğundan beri Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Şahin, ''Galatasaray'a olan sempatim devam ediyor, ama herhalde bundan sonra sıkı bir Antalyasporlu olacağım. Antalyaspor'un Süper Lig'de bulunması bir şart ve bir gerektir diye düşünüyorum. Tabii bu mücadele sahada verilecek bir mücadeledir, ancak Antalyaspor'un bu mücadeleden başarıyla çıkabilmesi için, sahaya çıkmadan önceki safhalarını çok güçlü bir şekilde dizayn etmesi gerekiyor'' dedi.

ANTALYA TEKRAR ÇIKMALI

Şahin, takımın başarıya ulaşabilmesi için gerek kulüp başkanından gerekse teknik direktörden bilgiler aldığını belirterek, şöyle devam etti: ''Kendilerinde bu azmi, bu kararlılığı, bu heyecanı gördüm. Onların Lig A'da yapacakları mücadelede tekrar birinci lige çıkmayı hedeflediklerini tespit ettim. Bana da bu konuda bir görev düşerse kendilerine yardımcı olmaya hazır olduğumu ifade ettim. Takımı aynı şekilde muhafaza etmeye çalışıyorlar. Bazı transfer hedefleri var, onlarla ilgili çalışıyorlar. Şu anda spordan sorumlu bakanım, her kulübe eşit mesafede olmam gerekir, ama artık kendimi bir Antalyalı olarak görüyorum. Dolayısıyla yasal sınırlar içinde hiç kimseye, hiçbir kulübe haksızlık yapmamak koşuluyla Antalyaspor'un başarısı için mücadele edeceğimi bilmenizi isterim''

YABANCI KONTENJANI

Süper Lig'deki yabancı oyuncu kontenjanına da değinen Şahin, bu konuda bazı kulüp yetkililerinin yabancı kontenjanın artırılmasını arzu ettiklerine dikkati çekti. Şahin, ''Kişisel olarak sınırsız yabancı oyuncu oynatmayı Türkiye şartlarında isabetli bulmuyorum, ancak takımlarımızın Şampiyonlar Ligi veya UEFA Kupası'nda yapacakları mücadelede yabancı kontenjanı sınırı biraz esnek tutulabilir. Çünkü rakiplerimiz sınırsız yabancı oynatma hakkına sahip olarak bizim takımlarımızın karşısına çıkıyorlar. Bu bizim takımlarımız için bir dezavantaj oluyor. Bu noktada takımlarımıza yardımcı olunmasında isabet olabileceği kanaatindeyim'' dedi.

11.06.2007


 

Cavcav'la anlaşmayan Ersun Yanal istifa etti

Gençlerbirliği'nin 2 gün önce anlaşma yaptığı Ersun Yanal'in istifa etmesinin kulübün transfer politikası olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre Ersun Yanal, Draman'ın Lokomotif Moskova'ya transferini istememesi üzerine Kulüp Başkanı İlhan Cavcav ile tartışma yaşadığı öğrenildi. Ersun Yanal'ın, Draman'ı yeni sezonda kadrosunda görmek istediğini ancak Cavcav'ın ise Ganalı futbolcuyu 3 milyon euro karşılığında transfer etmek isteyen Rus ekibi Lokomotif Moskova'ya satmak istediği ifade edildi.

Cavcav ile Yanal'ın Draman transferi ile ilgili yaşadığı bu tartışmanın ardından iki taraf arasındaki iplerin tamamen koptuğu belirtildi. Ersun Yanal'ın ayrıca Başkan Cavcav'dan transfer edilmesi için bazı oyuncuları istediği, ancak Cavcav'ın bu oyuncuları pahalı oldukları için almak istememesininde ayrılıkta önemli yer tuttuğu öğrenildi. Gençlerbirliği Kulübü manejeri Cem Onuk, İlhan Cavcav ile Ersun Yanal arasında transfer probleminin olduğunu ve Yanal'ın bu yüzden istifa etmiş olabileceğini söyledi.

11.06.2007


 

Hüseyin: Şampiyon olmayı özledik

Trabzonspor'un Takım Kaptanı Hüseyin Çimşir, bordomavili takımda amacının ve en büyük arzusunun Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir futbolcu olarak şampiyonluk özlemini gidermek olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından olacağını savunan Hüseyin, bu konuda taraftarlara da büyük iş düştüğünü belirtti. Türkiye'de son yıllara bakıldığında taraftarları ile bütünleşen takımların şampiyonluk yolunda çok avantaj yakaladığını ifade eden Hüseyin, şöyle devam etti:

''Trabzonspor taraftarı gibi dünyanın hiçbir yerinde takımını motive eden bir taraftar kitlesi yok. Bu avantaja rağmen çabuk demoralize olan ve ümitsizliğe kapılan taraftar da yok. Trabzonlu olarak bu duyguları iyi bilen biriyim. Trabzonlu futbolcular da aynı duyguları yaşıyor. Bu dezavantajımızdan kurtulur ve sezon sonunu bekleme tahammülünü gösterebilirsek, iddia ediyorum zaman zaman yaptığımız çıkışlarda da devamlılığı sağlar ve mutlu sona ulaşırız.'' Hüseyin, Trabzonspor alt yapısından yetiştiğini ve daha öne Sakaryaspor ile Antalyaspor formasını giydiğini ifade ederek, ''Yapılan tekliflere bakmadan yeniden Trabzonspor'a döndüm. Amacım ve en büyük arzum Trabzonlu ve Trabzonsporlu bir futbolcu olarak şampiyonluk özlemini gidermek'' dedi.

Sahada galip gelmek için mücadele eden bir futbolcudan öte tribünde başarıyı bekleyen bir taraftarın da düşüncelerini taşıdığını kaydeden Hüseyin, ''Bu nedenle şampiyonluğun ne demek olduğunu biliyorum. Taraftarımızdan tek isteğim kazanma isteğimize destek olsunlar'' diye konuştu. Trabzonlu futbolcunun kendini sorgulayan futbolcu olduğunu vurgulayan Hüseyin, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu bize has bir özellik. Futbolcu hem kendini sorgular hem de aile ve sosyal çevresi futbolcuyu sorgular. Bu düşünce içinde olan futbolcunun verecekleri daha fazla olur. Çok şeyler katmak istemesi zaman zaman hata yapmasına neden olur, bu da hoşgörü ile karşılanmalı. Bugün herkesin imrenerek baktığı Ronaldinho bile ne aşamalardan geçtikten sonra bu duruma geldi.''

11.06.2007


 

İSPANYA'DA BÜYÜK YARIŞ

İspanya Ligi tarihinin en çekişmeli sezonundan birini yaşıyor.

La Liga'nın bu sezonki şampiyonluk kovalayan iki ekibinden Real Madrid,. Zaragoza karşısında 90. dakikaya 2-1 yenik girerken tam şampiyonluğu kaybettiğini düşünüyordu ki Tamudo, Nou Camp'ta attığı golle BarcelonaEspanyol mücadelesine denge getirdi ve son haftaya Real'in lider girmesini sağladı.

11.06.2007


 

MESUT BAKKAL G.ANTEPSPOR'DA

Gaziantepspor'un, teknik direktör Mesut Bakkal ile anlaştığı öğrenildi.

Kırmızısiyahlıların, geçen sezon aynı renklere sahip Gençlerbirliği'ni çalıştıran Mesut Bakkal ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ve kulüp başkanı İbrahim Kızıl'ın transfer için deneyimli teknik adama tam yetki verdiği bildirildi. Bakkal'ın yarın ya da 11 Haziran Pazartesi günü Gaziantep'e giderek sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

11.06.2007


 

Şöhretlerde F.Bahçe şampiyon

Zaman Gazetesi'nin geleneksel hale getirdiği ''Efsane Kramponlar'' futbol turnuvasının 6. sı Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile sona erdi. İnönü Stadyumu'nda gerşekleştirilen turnuvada Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarının formasını giymiş eski futbolcular ter döktü

Turnuvanın açılış maçı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanırken, sarılacivertliler sahadan 53 galip ayrıldı. BeşiktaşTrabzonspor arasında oynanan karşılaşma ise bordomavililerin 71 lik üstünlüğü ile bitti. Turnuvada final maçında eşleşen Fenerbahçe ile Trabzonspor mücadelesinde sarılacivertli takım bordomavilileri 41 yenerek şampiyon oldu. Turnuvada üçüncüşüğü Beşiktaş, dördüncülüğü ise Galatasaray elde etti. Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Bayındırlık Bakanı Faruk Özak verdi.

11.06.2007


 

Van Hooijdonk alkışlandı

Efsane Kramponlar turnuvasının en büyük ilgi odağı ise Fenerbahçe formasını giyen Hollandalı futbolcu Pierre Van Hooijdonk oldu.

Attığı ve attırdığı gollerle alkış alan Holandalı futbolcuya turnuvanın en iyi futbolcusu ödülü verildi. Holandalı futbolcu yaptığı açıklamada ise ''Yeniden Türkiye'de bulunmaktan mutluyum. Ayrıca Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyon olmasınada çok sevindim. Bizde bugün küçük de olsa bir kupayı müzemize gönderdik'' dedi. Öte yandan şampiyon olan Fenerbahçeli eski futbolcular büyük coşku yaşadılar. Eski futbolculardan Cem Pamiroğlu 100. yılında Fenerbahçe'nin her dalda şampiyonluk hedefinin olduğunu kendilerininde buna katkıda bulunduklarını söyledi.

11.06.2007


 

Transfer dönemi bugün başlıyor

Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri'nde 20072008 sezonu transfer ve tescil dönemi bugün başlayacak.

Birinci transfer ve tescil dönemi 3 Eylül Pazartesi günü sona ererken, ikinci transfer ve tescil dönemi ise 2 Ocak 2008 Çarşamba günü başlayıp, 1 Şubat 2008 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

11.06.2007


 

Milli yüzücü Derya Can rekora gidiyor

Dünya rekortmeni milli yüzücü Derya Can, 22 Temmuz-4 Ağustos tarihlerinde İtalya'nın Bari kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda katılacağı Dynamik Apnea (tek nefesle su altında en fazla mesafeyi yüzme) ve Küp Apnea (10 metre derinlikte tek nefesle mesafe kat etme) kategorilerinde rekor kırmak istediğini söyledi.

11.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004