Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yine suikast, yine Suriye suçlandı

Uğradığı suikast sonucu önceki gün hayatını kaybeden Lübnan Parlamentosu’ndaki Hariri grubuna mensup yargıç Velid Eido’nun cenazesi, on binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Cenaze dolayısıyla Beyrut boş sokaklarıyla hayalet şehri andırırken, devlet dairelerinin yanı sıra çarşı esnafı da kepenk indirdi.

On binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde “Lübnan’a uzanan eller kırılsın” sloganları atan Lübnanlılar, faillerin bir an önce yakalanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri suikastı dâvâsındaki sanıkların kurulacak uluslararası mahkeme tarafından yargılanmasının BM Güvenlik Konseyi’nde kabul edilmesinin ardından gerçekleşen ilk suikast olması sebebiyle Lübnan’daki iktidar yanlıları, Eido’nun öldürülmesinden Suriye’yi sorumlu tuttu. Suikastın ardından önceki gece bir açıklama yapan Lübnan Başbakanı Fuad Senyora, Arap Birliği’ni göreve çağırarak, terör üretmekle suçladığı “bir bölge ülkesi”ni boykot etmesini ve olanlara “dur” demesini istedi. El Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri de, konuşmasında, dünüLübnan’da genel yas günü ilan etmiş ve bütün Lübnanlılar’ın İydo’nun cenazesine katılmasını istemişti.

Bu arada, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün, Lübnan İçişleri Bakanı Hasan El Sabih’e, Beyrut’ta düzenlenen ve milletvekili Velid Eido’nun da hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak taziyelerini bildirdiği öğrenildi.

Öte yandan, Ürdün Kralı Abdullah da Lübnan’da Suriye karşıtı milletvekili Velid Eido’nun ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. Ürdün Kraliyet Sarayı’ndan yapılan açıklamada, resmi ziyaret kapsamında Macaristan’da bulunan Kral Abdullah’ın Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’ya telgraf gönderdiği ve saldırıyı şiddetle kınadığı belirtildi.

Açıklamada, Kral Abdullah’ın Ürdün’ün bu kritik dönemde Lübnan’a destek verdiğini belirttiği de ifade edildi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen saldırıda 65 yaşındaki Suriye karşıtı milletvekili Velid Eido, oğlu ve iki korumasının yanı sıra 6 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmıştı.

/ BEYRUT

15.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine suikast, yine Suriye suçlandı

  Gazze’de şiddet dursun

  Irak’ta bir gazeteci daha öldürüldü

  Dahlan, Gazze’ye döndü

  Türbeye saldırı ABD’yi vurdu

  HAMAS, uluslar arası güce karşı

  İran, Taliban bağlantısı yalanlandı

  Müşerref’e karşı gösteriler durmuyor

  Çinliler, işe tişörtle gidecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004