Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de şiddet dursun

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’yi telefonla arayarak, Gazze Şeridi’ndeki çatışmaların bir an önce durdurulması gerektiğini de ifade etti.

Hamas ve El Fetih arasındaki çatışmalar özellikle Gazze şehrinde yoğunlaşırken, her iki grup, medya üzerinden de büyük savaş veriyor. Hamas’a bağlı El Aksa Televizyonu ve El Aksa radyosu, sürekli olarak, Gazze’de, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı kuvvetlerin toplandığı Tel El Hava’yı ele geçirdiklerini duyururken, El Fetih’e bağlı radyolar, bu iddiaları yalanlıyor. Hamas’a bağlı sitelerde Gazze’deki Tel El Hava (Havalı Tepe) bölgesinin, İzzeddin El Kassam Tugayları’nca “Tel İslâm” (İslâm Tepesi) haline getirildiği, bölgenin tümüyle ele geçirildiği savunuldu. Haberlerde, burada tutuklamalar yapıldığı belirtildi. Hamas’ın, gece boyunca roketatarlarla vurduğu bölgedeki özel timlerin komutanı Yusuf İsa ise El Fetihli radyolara, 4 büyük saldırıyı püskürttüklerini ve savunmaya sonuna kadar devam edeceklerini bildirdi.

Öte yandan, Hamas’a bağlı sitelerde ve radyolarda açıklamaları yayımlanan Nizar Rayyan, bugün Cuma namazını Tel İslam’da kılacaklarını iddia etti. Hamas’a bağlı radyolar, son birkaç gündür, Kassam Tugaylarını kast ederek, “Abdestli ellerin” sabah namazını, öğle namazını veya akşam ya da yatsı namazını Tel El Hava’da kılacakları yönünde yayın yapıyor.

Önceki gece, deniz kıyısına yakın bölgede güvenlik güçlerinin birimlerinin bulunduğu yerdeki El Fetihlilere yardım için, İsrail donanmasına ait gemilerin geldiği de öne sürülmüştü.

Görgü şahitlerinin, Tel El Hava bölgesindeki çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtmesine karşın, bölgeye ulaşmakta ve daha detaylı bilgiler edinmekte zorluk çekiliyor. Abbas’a bağlı Filistin televizyonu ise halka, Hamas’a bağlı televizyon ve radyoları dinlememesi, “buradaki yalanlara inanmaması” yolunda çağrı yaptı.

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın, kendisine bağlı başkanlık muhafızlarına, özel timlere yardımcı olmalarının yanı sıra bugüne kadar savunma pozisyonunda kalan tüm güvenlik güçlerine saldırı emri verdiği iddia edildi. Abbas’ın ayrıca, Gazze’deki güvenlik güçlerine Hamas’a karşı çarpışmak üzere destek birimleri gönderdiği öne sürüldü. Ancak, bu konuda resmen bir doğrulama yapılmadı. Abbas’ın, Gazze’deki çatışmaların bir türlü durmaması ve Gazze’de kendisine bağlı güçlere yönelen saldırılar karşısında önemli kararlar almak için FKÖ’yü toplantıya çağırmasının ardından, Hamas’ın, Lübnan’daki Temsilcisi Usame Hamdan, Abbas’ı “yanlış kararlar almaması” konusunda uyardı.

Hamdan, Abbas’a, “Herhangi bir yanlış adım atarsanız, olaylar daha da kızışacak” diye seslendi.

Hamdan, alınacak yanlış kararların mevcut krizi çözmeyeceğini ifade etti. Hamaslı milletvekillerinden Müşir El Masri ise Hamas hareketinin El Fetih ile bir ateşkese ve görüşme masasına dönmeye hazır olduğunu bildirdi.

/ GAZZE

15.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine suikast, yine Suriye suçlandı

  Gazze’de şiddet dursun

  Irak’ta bir gazeteci daha öldürüldü

  Dahlan, Gazze’ye döndü

  Türbeye saldırı ABD’yi vurdu

  HAMAS, uluslar arası güce karşı

  İran, Taliban bağlantısı yalanlandı

  Müşerref’e karşı gösteriler durmuyor

  Çinliler, işe tişörtle gidecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004