Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türbeye saldırı ABD’yi vurdu

ABD’nin Irak’taki kuvvetlerinin komutanı General David Petraeus, Irak’ın Samarra şehrinde Şiî Askeriye türbesine düzenlenen saldırının, ABD’-nin Irak’taki çabalarına ciddî bir darbe olduğunu söyledi.

Irak’ta Samarra şehrindeki Şii türbesinin bombalanmasının ardından, dün sabah erken saatlerde, Bağdat’ın güneyinde Sünnilerin gittiği üç camiye saldırı düzenlendiği bildirildi.

Polis, İskenderiye’de 2, yakınlarındaki Mahavel’de bir caminin kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından yakıldığını açıkladı. Üç camide de ağır hasar meydana geldiği belirtildi. Bağdat’ın kuzeyindeki Samarra kentinde bulunan Askeriye Altın Kubbe Türbesinin iki minaresi de dün düzenlenen saldırıda yıkılmıştı. Aynı türbeye geçen yıl düzenlenen saldırının ardından, Irak’ta iç savaş endişelerini artıran mezhep çatışmaları tırmanmıştı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler (BM), Irak’ın Samarra şehrindeki Şii türbesi Askeriye’ye düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı. BM Sözcüsü Michelle Montas tarafından dün okunan açıklamada, ‘’BM Genel Sekreteri Ban, açıkça ülkedeki mezhep çatışmasını körüklemeyi ve ülkedeki barış ve istikrarı bozmayı hedefleyen saldırıyı şiddetle kınamaktadır’’ denildi. Açıklamada Iraklılar’ı intikam almaya dayalı kısır döngüden uzak durmaya ve saldırı karşısında birlik ve dayanışma içinde olmaya davet eden Ban, BM’nin Irak halkına ulusal uzlaşma ve diyaloğu geliştirme konularında yardımcı olmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

/ BAĞDAT

15.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine suikast, yine Suriye suçlandı

  Gazze’de şiddet dursun

  Irak’ta bir gazeteci daha öldürüldü

  Dahlan, Gazze’ye döndü

  Türbeye saldırı ABD’yi vurdu

  HAMAS, uluslar arası güce karşı

  İran, Taliban bağlantısı yalanlandı

  Müşerref’e karşı gösteriler durmuyor

  Çinliler, işe tişörtle gidecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004