Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Haydi Kur'ân’a

Diyanet İşleri Başkanlığı, 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak yaz Kur’ân kursları öncesinde Türkiye genelindeki Kur’ân kursu öğreticilerine, ‘’kendinizi çocuklara sevdirin. Böylece anlattıklarınızı da severler” mesajı verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’ân Kursları, 25 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Yaz Kur’ân kurslarına gitmek isteyen öğrencilerin 5. sınıfı bitirmiş olması ve ailesinin onayını gösteren bir belge getirmesi yeterli.

Din hizmetlerinin en doğru şekilde verilmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde Kur’ân Kursu öğreticilerine seminer düzenledi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun Ankara’daki seminerin açılışında yaptığı konuşma, bütün Diyanet personeline sinevizyon eşliğinde ulaştırıldı. Bardakoğlu konuşmasında, insanların dini konulardaki bilgilendirilme ihtiyacının en doğru şekilde giderilmesini istedi. Kur’ân kurslarına gelecek çocukların sayısının önemli olmadığına işaret eden Bardakoğlu, “Önemli olan, gelen çocuklara doğru bilgi verilmesi” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Ayhan, toplam 2 ay süren yaz Kur’ân kurslarına kur sistemi getirildiğini hatırlattı. Öğrencilerin, yaz aylarında tatile gitmek, akrabalarını ziyaret etmek istediğine dikkat çeken Ayhan, “Öğrencilerin kesintisiz olarak 2 ay kursa devam etmelerini bekleyemeyiz. (2 ay burada duracaksın) demek insanları zorluyor. Bu sebeple 2 ayı, 3’er haftalık 3 döneme ayırdık.” diye konuştu. Ayhan, Kur’ân kurslarına müracaat edecek öğrencilerin seviye tesbitlerinin yapılarak, 3’er haftalık dönemlerden birine kayıt yaptıracağını hatırlattı. Ayhan, uzun süreli kurslarda da kur sistemine geçileceğini açıkladı.

“ÇOCUKLARA KENDİNİZİ SEVDİRİN”

Ayhan, yaz Kur’ân kurslarının, çocuklar ile cami arasında bir tanışma fırsatı oluşturduğuna dikkat çekti. Geleneksel yapıdaki din öğretiminden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Ayhan, “Biz, bizim hocalarımız gibi hocalık yaparsak, kaş yapayım derken göz çıkartırız” diye konuştu. Ayhan, büyüklerin Kur’ân kursu anılarını anlatırken ‘sopadan’ bahsedebildiğine dikkat çekerek, günümüzde önce disiplin değil, önce eğitim anlayışının geldiğini vurguladı. Ayhan, bu sayede disiplin için ayrı bir çaba sarfedilmesine de gerek kalmayacağını kaydetti.

Kursların, “herkesin gönlünü hoş edecek” şekilde verilmesi gerektiğini belirten Ayhan, “Camilerde, öyle Kur’ân eğitimi verelim, öyle iyi ilişkiler kuralım ki; çocuklar kurstan sonra da bizi özlesinler, ziyarete gelsinler. Kendinizi sevdirin, böylece anlattıklarınızı da severler” dedi.

Kur’ân kursu öğreticilerinden, konulara hazırlanarak derse girmelerini isteyen Ayhan, “Fazla malûmatla çocukları boğmayalım. Konuları, onların seviyelerine göre anlatalım.” şeklinde konuştu. Ayhan, yaz Kur’ân kursları hakkında yapılan eleştirilere kulak verilmesi gerektiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Dairesi Başkanı Ulvi Ata ise velilerle sürekli diyalog içinde olunması gerektiğini aktardı. Ata, özellikle ilk gün velilerin de kursa dâvet edilebileceklerini kaydetti. Ata, donanımı müsait camilerde ikili hatta üçlü eğitim yapılabileceğini söyledi.

/ ANKARA

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Senaryolar yaşanıyor

  Tartışma gerekli, ama...

  Felâket senaryolarına yalanlama

  DP’ye 14 Mayıs’tan daha fazla ihtiyaç var

  Ağar, Menderes’in ana ocağından başladı

  AKP, anayasa defterini kapattı

  Erdoğan: Bu ülke hepimizin

  Askerlere terör ateşi: 1 şehit, 9 yaralı

  Güneş: Terörle bir yere varılamaz

  İki gazeteciye tutuklama

  AKP’li Bağış: Bikini de, başörtüsü de hak

  Soruşturmaya tepki

  Beyaz Rusya Müftüsü: Camiye ihtiyacımız var

  Afrika sıcakları alarmı

  “Sıcakla yaşamayı öğrenmeliyiz”

  Sıcak çarpması ihmale gelmez

  Meke Gölü’nde inekler otluyor

  Son yağışlar yeterli olmadı

  Çölleşmenin haritası

  Küresel ısınma bal arılarını vurdu

  “Kasapta sünnet”e inceleme

  Haydi Kur'ân’a

  Doğu’da etkili sağanak yağış

  Konut açığı hızla büyüyor

  Topbaş’tan İstanbulluya su müjdesi

  ‘Nusrat’ dünya üçüncüsü oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004