Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar, Menderes’in ana ocağından başladı

Demokrat Parti seçim startını Adnan Menderes’in ana ocağı Aydın’da verdi. İstasyon meydanında düzenlenen miting meydanında Ağar’ın gelmesi beklenirken Aydın efeleri ve mehteran takımı gösterilerde bulundu.

NOTLAR

Adayların seçim çalışmaları devam ederken CHP milletvekili Özlem Çerçioğlu miting alanında da broşürlerini dağıttı. Bu esnada DP’lilerin herhangi bir tepki vermeyerek hoşgörü ile karşılaması dikkat çekti.

İstasyon meydanının yanında 1683 tarihinde yapılan Bey Camii bulunuyordu.

Aydın’ın son seçimlerde 8 milletvekilinden 4’ü CHP 4’ü de AKP'li. Ancak 22 Temmuz seçimlerinde bunun 4 parti arasında eşit şekilde dağılması bekleniyor.

Meydana bakan binada yer alan resimlerin içinde en büyüğü Adnan Menderes’in resmiydi.

Bütün partilerin il başkanlıkları aynı meydana bakan farklı binalarda.

Saat 12.00’de başlayacağı duyurulan miting alanı Ağar’ın geldiği saat 12.45’te tamamen doldu. Öğlen sıcağı ve hafta içi olmasına rağmen mitinge ayrılan alanda boş yer kalmamıştı.

Ağar’ı, milletvekilleri adayları kendilerine tahsis ettikleri otobüslerle karşıladı.

Vatandaşlar, birleşmenin gerçekleşmesini beklediklerini ancak son anda gerçekleşmeyen birleşme suçlusunun Anavatan’dan ziyade lideri Mumcu da gördüklerini söylüyor.

Aydın’ın Köşk ilçesinden gelen İzzet amca DP’yi desteklediğini söyledi. Niye DP sorumuza verdiği cevap ilginçti.

“Bir kadınla evleneceğin zaman onun soyunu, asaletini araştırırsın. DP’nin de soylu bir geçmişi var. Onun için DP’yi 1960’tan beri destekliyorum.”

İzzet amca milletin yavaş yavaş DP’ye teveccüh edeceğini söyledi.

Ağar, büyük bir konvoyla saat 12.45’te miting alanına geldi. Kalabalığı selâmlayan Ağar, daha sonra DP-AP ve DYP’de belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlıklar yapmış olan İsmet Sezgin ile birlikte milletvekili adaylarını da yanına çağırdı ve beraber kalabalığı selâmladılar.

“14 Mayıs’tan daha fazla DP’ye ihtiyaç var” sözleriyle konuşmasına başlayan Ağar, “Çiftçinin tanıdığı bir tane efsane var o da Kırat’tı” sözüyle meydanı coşturdu. Ağar yeşil mazotu 1 YTL’nin de altına indireceği sözünü verdi.

Güneşin altında yaptığı konuşmasına kasketle devam eden Ağar, CHP ve AKP’nin ülkeyi gerdiğini milletin huzur ve refahının DP’de olduğunu söyledi.

Ağar Adnan Menderes’in idam sehpasına giderken söylediği sözleri hatırlattı. “Menderes sehpaya giderken, ‘Hiç kimseye kırgın değilim’ dedi. İdama giderken bile milletin arasına nifak sokulmasına engel olmak istemiştir. Bu nasıl bir izzet, nasıl bir şereftir” sözleri mitingte uzun süre alkışlarla karşılandı.

* * *

Ağar, Aydın’dan aldığı moralle, bugün Antalya’da olacak. DP’nin miting programına göre, Antalya mitingini 21 Haziran’da Niğde, 23 Haziran Tekirdağ mitingleri izleyecek.

Seçim sebebiyle her gün bir ilde miting yapacak olan Ağar, 24 Haziran’da ise Güneydoğu’daki ilk seçim mitingini gerçekleştirecek. 24 Haziran’da Şanlıurfa’da seçmene hitap edecek olan Ağar, 25 Haziran’da ise Afyon’da olacak. Ağar, Güneydoğu mitinglerinin ikincisini ise 26 Haziran’da Mardin’de yapacak. Seçim çalışmaları çerçevesinde toplam 27 ilde miting gerçekleştirecek olan DP Genel Başkanı Ağar, 27 Haziran’da Kocaeli, 28 Haziran’da Kırıkkale, 30 Haziran’da Aydın, 1 Temmuz’da Hatay, 2 Temmuz’da Zonguldak, 3 Temmuz’da Eskişehir, 5 Temmuz’da Manisa, 7 Temmuz’da Trabzon, 8 Temmuz’da Bursa, 9 Temmuz’da İzmir, 10 Temmuz’da Adana, 11 Temmuz’da Aksaray, 12 Temmuz’da Samsun, 14 Temmuz’da Sakarya, 15 Temmuz’da Balıkesir, 16 Temmuz’da Giresun, 17 Temmuz’da Denizli, 19 Temmuz’da Konya, 20 Temmuz’da da Edirne’de seçmene seslenecek ve oy isteyecek.

Ağar’ın seçim öncesi son mitingi ise 21 Temmuz’da seçim bölgesi Elazığ’da olacak.

Kemal BENEK / AYDIN

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Senaryolar yaşanıyor

  Tartışma gerekli, ama...

  Felâket senaryolarına yalanlama

  DP’ye 14 Mayıs’tan daha fazla ihtiyaç var

  Ağar, Menderes’in ana ocağından başladı

  AKP, anayasa defterini kapattı

  Erdoğan: Bu ülke hepimizin

  Askerlere terör ateşi: 1 şehit, 9 yaralı

  Güneş: Terörle bir yere varılamaz

  İki gazeteciye tutuklama

  AKP’li Bağış: Bikini de, başörtüsü de hak

  Soruşturmaya tepki

  Beyaz Rusya Müftüsü: Camiye ihtiyacımız var

  Afrika sıcakları alarmı

  “Sıcakla yaşamayı öğrenmeliyiz”

  Sıcak çarpması ihmale gelmez

  Meke Gölü’nde inekler otluyor

  Son yağışlar yeterli olmadı

  Çölleşmenin haritası

  Küresel ısınma bal arılarını vurdu

  “Kasapta sünnet”e inceleme

  Haydi Kur'ân’a

  Doğu’da etkili sağanak yağış

  Konut açığı hızla büyüyor

  Topbaş’tan İstanbulluya su müjdesi

  ‘Nusrat’ dünya üçüncüsü oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004