Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tartışma gerekli, ama...

Sabah’a konuşan Claudia Roth, “Türkiye İslâmlaştırılıyor” endişelerine kesinlikle katılmadığını belirterek, “Türkiye’de kimlik arayışının olması, kimliğin bulunması önemli ve gerekli. Başörtüsü, kıyafet, kadın hakları, din özgürlüğü, cumhurbaşkanı eşinin kıyafeti tartışılsın, toplumda bunun tartışılmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Başörtüsü takmak istemeyen bir kadının kendine güvenini anlamak lâzım, ama takana da karışmamak gerek” dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı ve Milletvekili Claudia Roth, “Başörtüsü takmak istemeyen bir kadının kendine güvenini anlamak lâzım ama takana da karışmamak gerek dedi.

Sabah’a konuşan Claudia Roth, Türkiye’deki son durumu çok rahatsız edici bulduğun belirterek, “Ordunun yaptığını onaylamıyorum. Demokratik bir Türkiye ve ordunun burada yeri sorusunun cevabı için mücadele ediliyor. Zıtlaşmanın sona ermesini, milliyetçilik çığlıklarının bitmesini istiyorum. Türkiye’nin yeniden reform politikası çizgisine dönmesini diliyorum” dedi.

Roth, Türkiye AB konusunda düşüncelerini açıklarken de çok uzun yıllardır Türkiye’nin üyeliğini kalpten desteklediğinin bilindiğini söyledi. “Bana göre Türkiye bir Avrupa ülkesi ve Avrupa’ya ait diyen Roth, şöyle devam etti:

“Avrupa coğrafi bir kavram değil, paylaşılan ortak değerleri anlatıyor. Tabii ki ordu gibi kurumlar böyle bir üyelik karşısında güçlerini kaybeder. AB tarafında da çok hata olduğunu biliyorum. Sarkozy gibi politikacıların bu süreci bloke etmek istemesi ve perspektifi olmadığını söylemesi korkunç. Türkiye’de AB karşıtlarının ekmeğine yağ sürerken, demokrat ve Avrupa yanlısı olanları sırtından bıçaklıyor. AB Dönem Başkanı Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye’yi 50. kuruluş yıldönümüne çağırmaması da, Türkiye’nin Avrupa’ya satılacağını söyleyenlerin işini kolaylaştırıyor.”

Alman parlamenter Roth, “Türkiye İslamlaştırılıyor” endişelerine kesinlikle katılmadığını da belirterek,, şöyle devam etti: “Türkiye’de kimlik arayışının olması, kimliğin bulunması önemli ve gerekli. Başörtüsü, kıyafet, kadın hakları, din özgürlüğü, cumhurbaşkanı eşinin kıyafeti tartışılsın, toplumda bunun tartışılmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Türkiye’de o kadar iyi eğitimli, modern insanlar var ki İslâmî bir rejim olmaz. Başörtüsü takmak istemeyen bir kadının kendine güvenini anlamak lazım ama takana da karışmamak gerek.”

/ İSTANBUL

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Senaryolar yaşanıyor

  Tartışma gerekli, ama...

  Felâket senaryolarına yalanlama

  DP’ye 14 Mayıs’tan daha fazla ihtiyaç var

  Ağar, Menderes’in ana ocağından başladı

  AKP, anayasa defterini kapattı

  Erdoğan: Bu ülke hepimizin

  Askerlere terör ateşi: 1 şehit, 9 yaralı

  Güneş: Terörle bir yere varılamaz

  İki gazeteciye tutuklama

  AKP’li Bağış: Bikini de, başörtüsü de hak

  Soruşturmaya tepki

  Beyaz Rusya Müftüsü: Camiye ihtiyacımız var

  Afrika sıcakları alarmı

  “Sıcakla yaşamayı öğrenmeliyiz”

  Sıcak çarpması ihmale gelmez

  Meke Gölü’nde inekler otluyor

  Son yağışlar yeterli olmadı

  Çölleşmenin haritası

  Küresel ısınma bal arılarını vurdu

  “Kasapta sünnet”e inceleme

  Haydi Kur'ân’a

  Doğu’da etkili sağanak yağış

  Konut açığı hızla büyüyor

  Topbaş’tan İstanbulluya su müjdesi

  ‘Nusrat’ dünya üçüncüsü oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004