Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

En büyük ikinci büyüme

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ‘’Türkiye’nin muhtelif dönemlerdeki büyümesi üzerine bir araştırma yaptık. Türkiye en büyük büyümeyi, bir Atatürk döneminde görmüş, bir de 2003-2006 yılında görmüş’’ dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Yalçıntaş, Türkiye’de vergiler arasında bir uçurum bulunduğunu söyledi. Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde dolaylı vergilerin az, doğrudan vergilerin yüksek olduğunu ifade eden Yalçıntaş, ‘’Ama bugün Türkiye’de ne yazık ki dolaylı vergiler yüksek, doğrudan vergiler az. Bu sistemin tersine dönmesi lazım’’ dedi. Yalçıntaş, bunun için kayıt dışı ekonomiyi engellemek, dolaylı vergilerin miktarını düşürmek gerektiğini kaydetti. Murat Yalçıntaş, ‘’Türkiye’deki dolaylı vergiler mutlaka düşürülmelidir. Kayıt dışı ekonomi mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde engellenmelidir’’ dedi.

Seçimlerle ilgili bir soru üzerine de Yalçıntaş, “Bugün seçim ortamında söylenen sözlere ve verilen demeçlere baktığım zaman Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde tekrar kutuplaşmaya gittiğini görüyorum. Bunu 80 öncesinde yaşadık ama görüyorum ki biz millet olarak bundan ders çıkartamamışız. İTO başkanı olarak en büyük korkum; bu kutuplaşmanın daha da artması ve Türkiye’nin birbirini anlamayan, birbirini sevmeyen, birlikte var olmak istemeyen kamplara bölünmesi” Yalçıntaş, siyasi partilerin programlarını İTO olarak değerlendireceklerini söyledi.

/ İSTANBUL

21.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye sıcak para cenneti

  Emekli geçim derdinde

  En büyük ikinci büyüme

  11 sektör 1 milyar doları aştı

  Tarım işçileri de ‘teknolojiye’ yenildi

  Topçular, 50’nci yılını kutladı

  Reel Sektör’de inşaat konuşuldu

  PO vergi cezasını ödedi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004