Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Köprüleri attılar

Hamas, kendileriyle diyaloğu reddeden ve Hamas’ı ‘’kanlı teröristler’’ diye tanımlayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a, Gazze’de gece yarısı topladığı kalabalıklarla gövde gösterisi yaparak cevap verdi.

Gazze’de parlamento binası meydanına toplanan ve sayıları birkaç bini bulan Hamaslılar, Abbas’a ‘’hain’’ ve ‘’işbirlikçi’’ diye bağırdı. Abbas’ın Filistin televizyonunda yaptığı konuşmadan sonra, Gazze’de camilerden, herkesi meydana toplanıp Abbas’ı protestoya çağıran konuşmalar yapıldı. Çoğunluğu çocuk ve genç yaştaki yüzlerce Hamas taraftarı, ellerinde yeşil bayraklarla parlamento meydanına akarken, çevre şehirlerden de otobüslerle Hamaslılar meydana taşındı. Hamaslı kalabalıkların doldurduğu meydanda Hamas’ın sözcü ve temsilcileri Abbas’a hücum eden konuşmalar yaparken, konuşmacıların sözleri, kalabalıklardan yükselen ‘’İşbirlikçi Abbas’’, ‘’Hain Abbas’’ sloganlarıyla, bazı çocuk ve gençler, Amerikan ve İsrail bayraklarını yaktı. Gazze Şeridi’ndeki Hamas temsilcilerinden Hasan Siyam, Abbas’ın Hamas’la diyaloğa girmek istemediğini, ama İsrail’le diyalog için hiç düşünmediğini söyledi. İsmail Haniye’yi Filistin’i temsil eden tek başbakan olarak gördüklerini ve onun dışında kimseyi tanımadıklarını söyleyen Siyam, ABD ve Siyonizme boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

Filistin Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Selahaddin Tugayları’nın sözcüsü Ebu Abir, ‘’Gazze’yi nasıl temizlediysek, Batı Şeria’yı da öyle temizleyeceğiz’’ diye konuştu.

Hamas temsilcilerinden Sami Ebu Zühri de miting alanına geldi ve basın mensuplarına ‘’Selam Feyyad Hükümeti’ni tanımadıklarını ve yasal bir dayanağı olmadığını’’söyledi. Abbas’ı, Hamas’la diyaloğa girmeyeceği yolundaki sözleri nedeniyle eleştiren Ebu Zühri, ‘’Mahmud Abbas, ABD ve Siyonizmin baskısı altında. Onun konuşmaları bize hiç yabancı değil’’ diye konuştu. Sami Ebu Zühri,’’Biz El Fetih’le diyaloğa girersek, bunu önşartsız yapacağız. Eğer bir diyaloğa girersek, bunu Filistin halkı için, içte durumu düzeltmek için yapacağız’’ dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın eski sözcülerinden Halid Ebu Hilal de miting alanında gazetecilerin sorularına karşı, ‘’Ebu Mazen’i (Mahmud Abbas) cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğini” söyledi. Ebu Mazen’in Filistin lideri Yaser Arafat’ı zehirlediğini öne süren Ebu Hilal, ‘’Ebu Mazen, Yaser Arafat’ı öldürüp cumhurbaşkanlığını aldı’’ diye konuştu.

/ GAZZE

22.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’den özür inadı

  Taliban saldırıları Kabil’e yöneldi

  2 Amerikan askeri öldürüldü

  Köprüleri attılar

  Abbas-Olmert görüşecek

  Hillary’den Kürtlere destek, Maliki’ye köstek

  Gazze’den tahliyeler sürüyor

  Blair, yine Bush’un hizmetinde

  Rus-Amerikan ilişkileri alarm veriyor

  İngiltere’ye Rüşdi misillemesi

  Google’un şikâyeti Vista’yı yeniletiyor

  Altın yemek faydalı mı?

  ABD halkı medyadan şikâyetçi

  Rahatsız bir nesil yetişiyor

  İngiltere, video oyununu yasakladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004