Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’ler destek bekliyor

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İstanbul İkitelli İşletme Müdürü Mustafa Kaplan, özellikle işletmelerin kendilerini geliştirmek için KOSGEB kredileri ve desteklerinden yararlanmaları gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen ‘’KOSGEB’in KOBİ’lere Teşvik ve Destekleri’’ konulu konferansta konuşan Kaplan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için, birçok alanda destek ve kredi verdiklerini belirtti.

Rekabetin hızla artığı bir dönemde işletmelerin kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini belirten Kaplan, herkesin ürettiğini üreten firmaların ayakta kalmakta zorlanacağını kaydetti. Kaplan, şunları söyledi: ‘’Özellikle işletmeler kendilerini geliştirmek için KOSGEB kredilerinden ve desteklerinden yararlanmalılar. KOBİ’lerin hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için, her zaman katkı sağlamaya hazırız. Dünyada rekabetin kuralları değişiyor. Sabah uyandığınızda uzak doğudan gelen bir ürünün ya da hizmetin yanınızda oluştuğunu görebiliyorsunuz. Bunlarla mücadele etmek için farklılıklar sergilenmek zorundasınız. Bu anlamda (atılım hamleleri için, nasıl destek alabilirim nasıl kredi alabilirim) diye düşünmelisiniz.’’

KOSGEB Gebze İşletmesi Genel Müdürü Ferhat Öztürk ise, KOBİ’lerin uluslararası pazarda rekabet etmelerini sağlamak amacıyla çeşitli destekler ve hizmetler verdiklerini belirterek,‘’1 ile 250 arasında çalışanı olan, bilanço değeri ve net satış değeri 25 milyon YTL’nin altında olan ve 2 sene üst üste bu kriterlerin üstüne çıkmayan işletmeleri KOBİ diye nitelendiriyoruz. KOSGEB kanun gereği sadece imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lere destek veriyor’’ dedi.

/ SAKARYA

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler destek bekliyor

  Parayı görünce fikir değiştirdiler

  Karadeniz'e ilgi artıyor

  KEİ zirvesi yarın

  Tersanelerde ‘iş’ler yolunda

  Buğdayda yanlış politikalar aç bırakacak

  2B, çözülmesi gereken bir dert

  Türk Telekom, Innova'yı satın aldı

  OYDER'den panel

  Baykan, Isparta’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004