Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tersanelerde ‘iş’ler yolunda

ürkiye’de gemi inşa sanayinin yükselen bir trend izlediği, yoğun üretim içinde olan tersanelerin 2010 yılına kadar sipariş alamayabilecekleri bildirildi.

Kocaeli Serbest Bölgesi AŞ’de (KOSBAŞ) kurulu Soli Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gabi Nakkaş, yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesi, gemiler üzerinde çevresel ve güvenlik denetimlerinin sıklaşmasıyla gemilerin kullanım sürelerinin kısaldığını, bu durumun yeni gemilere ihtiyacı artırdığı belirtti.

Dünyadaki değişikliklere ve taleplere göre oluşturulan kuralların armatörlerin yeni gemi talebini artırdığını, bunun gemi inşa sanayisinin Türkiye’de yükselen bir trend izlemesine yol açtığını ifade eden Nakkaş, ‘’Armatörlerin çok yaşlı gemileri ticaretten soğutmaya yönelik pek çok uluslararası önlem alındığını gözlemliyoruz. Önümüzdeki 10-15 sene içinde de gemi inşa sanayisinin yükselmeye devam edeceği görüntüsü var’’ dedi.

Gemilerin eskiden 25-30 yıl kullanılabildiğini belirten Nakkaş, özellikle kimyasal ve kuru yük gemilerinin azami 18-20 yıl çalıştıktan sonra yenilenmesi gerektiğini savundu. Nakkaş, şunları söyledi: ‘’Tersanelerin, Tuzla dahil olmak üzere 2010 yılına kadar dolu olduğunu düşünüyorum.’’

HEDEFLER

Nakkaş, gemilere yaptıkları yatırım hariç yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yaparak geçen yıl üretime başladıkları tersanelerinde yılda 4 gemi üretme kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Kızakta 3 geminin inşasına devam edildiğini ve öncelikli hedeflerinin senede 6 ile 8 arasında gemi inşa etmek olduğunu dile getiren Nakkaş, yaklaşık 800 kişi çalışan tersanede önümüzdeki üç ay içinde çalışan sayısını 1500’e çıkarmayı planladıklarını, kızak üzerindeki 20 bin tonluk kimyasal tankerlerinden birini de bu yılın sonunda denize indireceklerini sözlerine ekledi.

/ KOCAELİ

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler destek bekliyor

  Parayı görünce fikir değiştirdiler

  Karadeniz'e ilgi artıyor

  KEİ zirvesi yarın

  Tersanelerde ‘iş’ler yolunda

  Buğdayda yanlış politikalar aç bırakacak

  2B, çözülmesi gereken bir dert

  Türk Telekom, Innova'yı satın aldı

  OYDER'den panel

  Baykan, Isparta’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004