Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Parayı görünce fikir değiştirdiler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Oyak Bank’ın Hollandalı ING’ye satılmasına tepki gösterdi. Bolat, “Ulusalcılık ve millileşme edebiyatı yapanlar parayı görünce fikir değiştirerek sınıfta kaldılar. Sözde değil özde ulusalcı olmalı” dedi.

Bolat, Mobilya Sektör Kurulu tarafından Samsun’da gerçekleştirilen Markalaşma ve Tasarım Toplantısı’nda son siyasi gelişmeler ve Oyakbank’ın satılmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Bankacılık sektöründeki yabancı payının yüzde 50’ye aşmaması gerektiğini belirten Bolat, yabancı payının yüksek olmasının kriz ortamında sıkıntı oluşturabileceğini belirtti. Oyak Bank’ın satılmasını tasvip etmediklerini belirten Bolat, “Ulusalcılık ve millileşme edebiyatı yapanlar parayı görünce fikir değiştirerek sınıfta kaldılar” diye konuştu.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan MÜSİAD Genel Başkanı, Oyakbank ile ilgili sorulara “Sözde değil özde ulusalcı olmalı” cevabını verdi.

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Orman vasfını kaybetmiş arazilerin çiftçilerin ve üreticilerin kullanılması’ vaadine tepki gösteren Bolat, “Hükümetin hazırladığı 2B yasasını engellemek amacıyla yargıyı işleten Cumhuriyet Halk Partisi şimdi kanunun çıkmasını istiyor” dedi.

/ SAMSUN

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler destek bekliyor

  Parayı görünce fikir değiştirdiler

  Karadeniz'e ilgi artıyor

  KEİ zirvesi yarın

  Tersanelerde ‘iş’ler yolunda

  Buğdayda yanlış politikalar aç bırakacak

  2B, çözülmesi gereken bir dert

  Türk Telekom, Innova'yı satın aldı

  OYDER'den panel

  Baykan, Isparta’da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004