Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FIFA'nın gizli mektubu ele geçti

FIFA'nın Futbol Federasyonu'na gönderdiği mektupta yer alan taleplerin Federasyon tarafından çarpıtıldığı, mektupta istenmeyen bazı konuların da FIFA'nın isteğiymiş gibi yeni kanun taslağına eklendiği ileri sürüldü..

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Futbol Federasyonu'na gönderdiği ve çeşitli taleplerin bulunduğu mektubun, çarpıtıldığı iddia edildi. Aylık çıkan Futbol Ekstra Dergisi'nde yer alan iddialara göre FIFA'nın 3813. sayılı Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu incelemesi sonrası istediği bazı değişikliklerle ilgili olarak 19 Mart 2007'de Futbol Federasyonu’na gönderdiği altı sayfalık mektubun çarpıtıldığı ve mali genel kurulun onayına sunulacak yeni kanun taslağının bu çarpıtma temelinde hazırlandığı iddialarına yer verildi.

FIFA Hukuk İşleri Müdürü Marco Villiger imzasıyla Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan’a gönderilen 6 sayfalık mektupta, kanunda yapılması istenilen birçok değişikliğin, hazırlanan ve Genel Kurul'un ardından TBMM'nin onayına sunulacak yeni kanun taslağında yer almaması, buna karşılık mektupta istenmeyen bazı konuların da FIFA'nın isteğiymiş gibi yeni kanun taslağına eklendiği ifade edildi.

Dergiye göre Futbol Federasyonu'nun, söz konusu mektupla ilgili olarak 25 Nisan'da yaptığı açıklamada, ''FIFA, federasyon başkan ve başkan vekillerine dönem sınırlaması getiren 7. maddenin son fıkrasıyla ilgili olarak 'Dönem sınırlaması getirilemez ve bu kabul edilemez' diyor'' ifadelerini kullandığı ve yeni kanun taslağını buna göre hazırladığı dile getirilirken, FIFA'nın gönderdiği 6 sayfa, 44 paragraf ve 198 satırdan oluşan mektupta, başkan ve başkan vekillerinin dönem sınırlamasıyla ilgili tek bir satırın dahi olmadığının ortaya çıktığı iddia edildi.

Derginin son sayısında, ayrıca federasyonun ısrarla üzerinde durduğu siyasi müdahale konusunda FIFA'nın mektubunda geçen ''Bakanın Genel Kurulu olağanüstü toplama yetkisi de uygun şekilde düzeltilebilir'' sözünün ''Bakanın Genel Kurul'u olağanüstü toplama yetkisi kaldırılmalıdır'' şeklinde tercüme edilerek kanun haline getirildiği iddialarına yer verildi.

26.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ADRİANO: İTALYA'DAN GİTMEM

  FIFA'nın gizli mektubu ele geçti

  G.Saray'da imzalar atıldı

  Kerem, Real'içşampiyon yaptı

  Kayserispor'dan pankartlı tepki

  Ali Güneş Alman 2. lig ekibi Freiburg'a transfer oldu

  Kolombiyalı kaleci Gonzales Rizespor'da


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004