Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Atina ile İstanbul arasına Moskova girdi

Kostas Karamanlis ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşme ve Yunanistan ile Rusya’nın üzerinde anlaştığı South Stream doğalgaz boru hattı projesi, Yunan basınında geniş yankı buldu. To Vima gazetesi “Karamanlis ile Putin arasında 2. doğalgaz anlaşması”, “Tayyip Erdoğan ile ilişkiler zor durumda” başlığıyla duyurduğu haberinde, “Karamanlis ile Erdoğan arasındaki nikâh şahitliği ilişkilerinin sona yaklaştığı”nı yazdı.

To Vima İstanbul görüşmesinin çok kötü bir havada gerçekleştiğini ve iki liderin Türk-Yunan ilişkilerindeki anlaşmazlıkların derin olduğunu tesbit ettiklerini belirtti. Gazete, Yunanistan ile Rusya arasında yapılması planlanan doğalgaz boru hattı projesinin Türkiye’nin hiç beklemediği bir proje olduğunu ve bunun da görüşmedeki iklimi bozduğunu bildirdi. Haberi, “Karamanlis, Erdoğan ile görüşmesinde Heybeliada Ruhban okulu konusunu unuttu” başlığıyla duyuran Ta Nea gazetesi ise, Karamanlis’in daha önce Patrik Bartolomeos ile görüşmesine rağmen Erdoğan’a okulun yeniden açılması için hiçbir telkinde bulunmadığını yazdı. Gazete Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis’in bu konuya Abdullah Gül ile görüşmesinde değindiğini de belirtti.

Elefteros Tipos gazetesi de haberi, “Rusya ile 2. doğalgaz boru hattı anlaşması” başlığıyla duyurdu. Gazete, Karamanlis’in İstanbul’da Putin ile çok önemli bir anlaşma sağladığını belirtirken, Erdoğan Karamanlis görüşmesinin herhangi bir sonuç getirmediğini yazdı.

Kathimerini gazetesi “Putin ile yeni doğalgaz anlaşması” başlıklı haberinde, Erdoğan- Karamanlis görüşmesinin bu anlaşmanın gölgesinde kaldığını belirtti.

/ ATİNA

27.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Atina ile İstanbul arasına Moskova girdi

  Batı Şeria devleti mi kuruluyor?

  Lugar da Bush’u eleştirdi

  Bush: Şiî-Sünnî yarasını biz sararız!

  Condoleezza Rice’dan Sinyora’ya destek

  Olmert’ten Abbas’a yeni jest

  Abbas, Bedir Tugayları için İsrail’den izin istedi

  Irak’ta Türk mühendisi öldürüldü

  Türkiye ziyareti Papayı diyaloğa sevk etti

  Altın Kur’ân-ı Kerim sergileniyor

  Amerikalı Müslüman çocuktan örnek davranış

  Amerikalılar hayırseverlikte uçtu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004