Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerikalı Müslüman çocuktan örnek davranış

Amerika’nın New Jersey şehrinde öğle yemeği için gittiği bir restoranın içinde 12 bin doların bulunduğu bir zarf bulan Müslüman çocuk, zarfı sahibine iade etti.

Susan Wagner Lisesi öğrencisi Yousry Desooky, New Jersey’in La Fiesta Buffet isimli açık büfe restoranında zarfın içinde 12 bin dolar nakit para buldu. Restoranın lavabosundaki zeminde buruşmuş bir zarf gören Desooky, önce ayağı ile zarfı ittiğini ve zarfın ağır olduğunu hissederek içine baktığını ifade etti. Üzerinde “Tahir için” yazılı zarfı açan Desooky, zarfta çoğunluğu 100’lük ve 20’likten oluşan 11 bin 875 dolar bulduğunu dile getirdi.

Desooky’nin babası Abdelaziz Desooky, oğlunun bulduğu parayı sahibine vermemeyi hiç düşünmediğini bunun zaten inançları olan İslâm’a da uygun olmadığını vurguladı. Önce çevrelerindeki insanlara para kaybedip kaybetmediklerini sorduklarını belirten Desooky, daha sonra restorana bir not bırakarak doğru kişiyi bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

New York’un Brooklyn bölgesinde yaşayan Guessoum Tahir, parasını bulmak amacıyla lokantaya geri döndüğünü belirtti. Arkadaşı İbrahim Taibi’nin kendisinden aldığı araba karşılığı olan 12 bin doların bulunduğunu duyduğuna inanamadığını ifade ederek, “Yüzde 90 paramı bulamayacağımı düşünüyordum. Sadece kaybettiğimi kendime kabul ettirmeye çalışıyordum.” dedi.

Manhattan’da araba tamir dükkânı olan Tahir, parasına kavuşunca “Allah’a şükür ki, dürüst insanlar var.” diye konuştu.

Dürüstlüğünün karşılığını Tahir’in kendisine ödül olarak verdiği bin 200 dolar ile alan Lise öğrencisi Yousry, parayı ileride göreceği Üniversite eğitimi için saklayacağını belirtti.

Olayın geçtiği lokantanın müdürü Raed Nouawadeh, Yousry’nin dürüstlüğü ile ilgili olarak, “O Allah’tan başka kimsenin görmediği bir yerde parayı bulmuştu.” diyerek, “Bu para benim değil.” demenin sadece inançla birlikte gelen büyük bir irade ile gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.

/ NEWJERSEY

27.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Atina ile İstanbul arasına Moskova girdi

  Batı Şeria devleti mi kuruluyor?

  Lugar da Bush’u eleştirdi

  Bush: Şiî-Sünnî yarasını biz sararız!

  Condoleezza Rice’dan Sinyora’ya destek

  Olmert’ten Abbas’a yeni jest

  Abbas, Bedir Tugayları için İsrail’den izin istedi

  Irak’ta Türk mühendisi öldürüldü

  Türkiye ziyareti Papayı diyaloğa sevk etti

  Altın Kur’ân-ı Kerim sergileniyor

  Amerikalı Müslüman çocuktan örnek davranış

  Amerikalılar hayırseverlikte uçtu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004