Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İzmir namaza sahip çıktı

İzmir’de Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen “Namazınıza Sahip Çıkın” isimli seminer halktan yoğun ilgi gördü. İzmirliler, “Namazınıza Sahip Çıkın” seminerinin düzenlendiği Balçova Termal Tesisleri’ndeki 2 bin 500 kişilik Kardelen Salonu’nu tıklım tıklım doldurdu. Konuşmacı olarak Av. Ahmet Yılmaz, yazar Cemil Tokpınar, yazar Senai Demirci ve oyuncu Yaşar Alptekin katıldı.

Konuşmacılar, geçen günlerde İstanbul Bağcılar’daki bir lisede namaz kılan öğrencilerin kamuoyuna suçlu gibi yansıtılmasına tepki gösterdi.

Demirci, “Laik bir ülkede çocuklara namaz kılmaları için bodrum katları gösterilmez, güzel yerler gösterilir” dedi.

Kamusal alan tartışmalarına da göndermede bulunan Senai Demirci, “Kamusal alan, bizim alanımız değil. Namaz kılan kılmayan, başı açık örtülü diye bir ayrımımız yok. Birileri zannediyor ki başı açık olanlarla örtülü olanların bitmek bilmeyen bir kavgası var. Birileri bizi bir taraftan böldüğünde biz de diğer taraftan bölmeyiz.” şeklinde konuştu.

“Namazla Yeniden Doğum” isimli bir kitap yazan Alptekin ise 3 yıldır namaz kıldığını söyleyerek, “Namaza başladığım günü doğum günüm olarak kabul ettiğim için 3 yaşındayım” dedi.

Annesinin ve babasının hayır duâsını aldığı için değiştiğini düşünen Alptekin, gençlere şu tavsiyede bulundu: “Sonra kılarım diye namazı ertelemeyin. Camilerden çıkarken birbirinize gülümseyin, kutlayın. Namaza başladıktan sonra bana sosyete İslâmcısı dediler, delirdi dediler, şeriatçi dediler, hiç rahatsız olmadım. Sadece duâ ettim onlar için. Hiç kızgınlığım yok, yalnızca üzülürüm onlara. Namaza başladıktan sonra, bakan gözlerim gören gözler oldu.” Alptekin, İzmir hakkındaki görüşlerini ise şöyle dile getirdi: “İzmir’e daha önce turistik amaçlı gelmiştim. O zamanlar kendimi zengin zannederdim ama şimdi manevî zenginlik hissediyorum. İzmir’de ne kadar çok akrabam olduğunu bugün fark ettim.”

Namaza başladığı zamanlarda geçmişe dair büyük pişmanlık duyduğunu belirten Alptekin, “İlk bir birbuçuk ay çok ağladım. ‘Rabbim beni neden seçti, ne yaptım da beni bataklıktan kurtardı?’ diye düşündüm. Sonra birisi bana, ‘Sen annenin ve babanın hayır duâsını almışsın,’ dedi. O zaman fark ettim, Rabbim’in beni neden seçtiğini,” diye konuştu.

Alptekin, kitabı yazma sürecine ilişkin olarak da “Kitabımı ben yazmadım ki, Rabbim yazdı” dedi.

Yazar Tokpınar da namazın önemini anlattığı konuşmasında, Nisa Sûresi’nde 5 defa emredildiğine dikkat çekerek, “Namaz kurtuluşumuzdur. Bugün Müslümanlar birçok sıkıntıyla boğuşuyorsa bunun sebebi namazsızlıktır. Ölüm döşeğinde, her şeyden vazgeçtiğimiz bir anda, namaz şefaatçimizdir” diye konuştu.

27.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İzmir namaza sahip çıktı

  Dimitri Kantemir Müzesi açıldı

  Yalı Camii’ne restorasyon

  Kızıl Kilise’de çalışmalar sürüyor

  Cambridge’de Mevlânâ ilgisi

  Çine Halk Eğitim’den kurs atağı

  Kapadokya’yı dürbünle izliyorlar

  Hitit Fuarı ve Festivali için geri sayım başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004