Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yerköy de, seramikle kalkınacak

Kale Grubu Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. H. İbrahim Bodur, “Çan ilçesinin olduğu gibi Yerköy’ün de süratle sanayileşerek, kısa zamanda kalkınacağına inanıyorum” dedi.

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi Anonim Şirketi ile Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin, Orta Anadolu Yerköy Tesislerinin açılışını Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile birlikte gerçektleştiren Dr. H. İbrahim Bodur tesisin açılında yaptığı konuşmada, 562 bin metrekareden oluşan bu bölgenin bir yıllık uğraşılardan sonra 17 Mayıs 2007 tarihinde Özel Organize Sanayi Bölgesi olarak onaylandığını belirtti. Bodur konuşmasına şöyle devam etti: “Bu müsbet netice ile Çan ilçesinin olduğu gibi Yerköy’ün de süratle sanayileşerek, kısa zamanda kalkınacağına inanıyorum. Bu teşebbüse de öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Bundan 50 yıl önce, Anadolu’nun batısında, hiçbir altyapısı ve imkanı olmayan, o gün 900 bugün 36 bin nüfuslu Çanakkale-Çan ilçesinde kurduğumuz kuruluşlar, ülkemizin önde gelen kuruluşları arasında yer almaktadır. O günden bu güne aynı görüşe ve prensibe sadık olarak, Anadolu’nun tam orta bölgesi olan Yozgat-Yerköy’e gelmiş olmamız, bizim için ayrı bir mutluluk olmuştur.’

Asgarî ve başlangıç kapasitesi günlük 12 bin metrekare seramik üretimi olan mevcut tesislerin, altyapı ve ön hazırlık tesislerine önemli ilave yatırım yapmadan, seramik üretimini 4 kat, Kalekim tesislerinin de kapasitesini asgarî bir kat daha artırmak mümkün olacak.

36 bin metrekaresi kapalı, 20 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 562 bin metrekarelik alanda kurulan Kaleseramik ve Kalekim Yerköy Orta Anadolu Tesisleri 50 milyon dolara mal oldu. Fabrikada 170 kişiyede iş imkanı sağlandı.

Mustafa GÖKMEN / YOZGAT/YERKÖY

29.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcaklar tarımı da etkiledi

  Betonun da kimyası bozuldu

  Sıcaklar bunalttı, sucular sevindi

  Karpuzlar çatladı, üretici zararda

  Susuzluk uyarısı

  İktidar değil, çiftçi mağdur

  Çiftçi, yeni traktörünü eskisiyle değiştiriyor

  IMF yine “asgari ücret yüksek” dedi

  Vergi borçluları teşhir edilecek

  Mortgage’da “damga vergisi” muafiyeti

  Hava-İş’ten grev kararı

  Kömür fiyatları düştü

  Esnaf gurbetçiyi bekliyor

  Yerköy de, seramikle kalkınacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004