Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de kamusal alanda sigara içmek yasak

İngiltere’de kamuya açık yerlerde sigara içilmesini yasaklayan yasa dün sabah yürürlüğe girdi. İngiltere’de böylece restoran ve bar gibi kamuya açık yerlerde, iş yerlerinde ve hatta bina kapılarının önündeki sundurmaların ya da stadyumlardaki kapalı tribünlerin altında sigara içmek yasak hale getirildi.

İngiliz hükümeti, daha önce Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’de bölgesel yönetimlerin kararlarıyla uygulanmaya başlanan yasakla vatandaşları pasif içiciliğin zararlarından korumayı amaçlıyor.

Ülkede başta barlar olmak üzere birçok kamuya açık yerde “sigaraya veda” geceleri düzenlendi. İngiltere’de her yıl 600 kişinin pasif içicilik nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Yerel yönetimler, yasak yerlerde sigara içenlere 50 sterlinden başlayan ve ödenmemesi halinde 200 sterline kadar çıkan cezalar uygulamaya hazırlanıyor.

Yasağın delinmesine göz yuman iş yerleri içinse 2500 sterlin para cezası uygulanacak. İngiltere Sağlık Bakanı Alan Johnson, yasağın başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, “Dumansız bir ülke yaratarak, yüz binlerce kişinin sağlığını korumuş olacağız. Sigara içmeye özenenlerin önünü kesmiş, içenlerinse cesaretini kırmış olacağız” dedi.

Bu arada, bar işletmecileri, yasağın satışlarında düşüşe yol açabileceğine işaret etti. Nielsen adlı kuruluşun yaptırdığı araştırmaya göre, İngiltere ve Galler’de bira satışı yasak nedeniyle bir yılda 200 milyon bardak düşebilir.

/ LONDRA

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan uranyum manevrası

  Bush’un niyeti Sudan’ı Irak yapmak

  Hamas, Mısır sınırını devraldı

  İngiltere şokta

  Hudson skandalında yeni boyut

  Maliki, Şiiler için ABD’ye sert çıktı

  Japonyalı bakandan atom bombası özrü

  ABD’nin Rum kesimindeki askerî ateşesi kayıp

  Müslümanlar yasalara daha saygılı

  İngiltere’de kamusal alanda sigara içmek yasak

  1 metrelik yanlışın bedeli 3 milyon dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004