Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere şokta

İskoçya’daki Glasgow Havaalanı’na jiple düzenlenen saldırının, Londra’da engellenen saldırılarla bağlantısı olduğu bildirildi. Polis yetkilileri, dünkü saldırının, Londra’da bulunan iki bomba yüklü araçla bağlantılı bir “terör saldırısı” olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Londra’nın iki ayrı bölgesinde bomba yüklü iki araç bulunmuş ve etkisiz hale getirilmişti.

Bu arada, yerel polis yetkilileri, Glasgow’daki gelişmelerin ardından Liverpool havalimanının da yeni bir emre kadar kapatıldığını açıkladı. Bu arada, İngiltere’nin kuzeyinde, başşehir Londra’daki bombalı iki saldırı girişimi ve İskoçya’nın Glasgow havaalanına düzenlenen saldırıyla bağlantılı 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis, Scotland Yard ve West Midlands polis teşkilatı yetkililerinin Cheshire bölgesinde 2 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Gordon Brown’un danışmanı ve Scotland Yard polis teşkilatının eski emniyet müdürü John Stevens, haftalık News of the World gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere’nin “büyük bir terör tırmanışıyla karşı karşıya olduğunu” belirtti.

‘’7 Temmuz 2005’teki intihar saldırıları korkunçtu ancak El Kaide şimdi sokaklarımıza Bağdat ve Bali taktiklerini getiriyor’’ diyen Stevens, El Kaide ajanlarının Irak’tan ya da Afganistan’daki eğitim kamplarından gelerek İngiltere’deki grupları yönlendirdiğine dair şüphelerin arttığını da söyledi.

Glasgow kentindeki havaalanının ana terminaline Cherokee marka bir ciple düzenlenen saldırının ardından iki kişi göz altına alınmıştı. Görgü şahitleri, polisin cipteki bir kişiyi sürükleyerek araçtan çıkardığını ve etkisiz hale getirdiğini belirtmişti. Bazı görgü tanıkları da giysileri yanan ikinci saldırganın vücudunu kaplayan alevlerin polisin müdahalesiyle söndürüldüğünü söylemişti. Bu arada polis, vücudu yanan ve hastaneye kaldırılan saldırganın üzerinde “şüpheli bir patlayıcı” bulunduğunu açıkladı.

/ GLASGOW

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan uranyum manevrası

  Bush’un niyeti Sudan’ı Irak yapmak

  Hamas, Mısır sınırını devraldı

  İngiltere şokta

  Hudson skandalında yeni boyut

  Maliki, Şiiler için ABD’ye sert çıktı

  Japonyalı bakandan atom bombası özrü

  ABD’nin Rum kesimindeki askerî ateşesi kayıp

  Müslümanlar yasalara daha saygılı

  İngiltere’de kamusal alanda sigara içmek yasak

  1 metrelik yanlışın bedeli 3 milyon dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004