Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas, Mısır sınırını devraldı

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısına, yaklaşık 200 civarında güvenlik gücü ile Hamas’ın gönüllü görevlileri yerleştirildi.

Gazze Şeridi’ndeki Hamas hükümetinin aldığı karar doğrultusunda, işlerine dönmeyi kabul eden bazı ulusal güvenlik güçleriyle Hamaslı gönüllülerden 200 kadarının, sınır bölgesinin güvenliği açısından bölgeye yerleştirildiği bildirildi.

Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, sınır bölgesini güven altında tutmayı hedeflediklerini, Refah sınırının açılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini bildirdi. Ancak Mısır, Hamas’ın 15 Haziran’da bölgeyi hakimiyeti altına almasından sonra Refah sınır kapısını açmadı. Refah’ın Mısır tarafında, çeşitli gerekçelerle yurt dışına çıkmış bulunan yaklaşık 6 bin kadar Gazzelinin dönüş için beklediği de belirtiliyor.

Gazzeli polisler ise hükümetin işe dönmeleri için yaptığı çağrıyı bir kez daha reddetti.

Gazze’deki polisler adına yapılan ve El Fetih medya bürosunca dağıtılan bir açıklamada, polisin, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile onun kurdurduğu Selam Feyyad başkanlığındaki olağanüstü hükümeti desteklediği belirtilerek, Hamas’ın göreve başlaması yolundaki çağrılara uymayı reddettiği ifade edildi.

Açıklamada, Hamas’ın ve İzzeddin El Kassam Tugayları’nın, polisin tüm çatışmaların dışında kalmak istemesine rağmen, polisi çatışmaların içine çekmeye uğraştığı savunuldu; polisin kimseyi tutuklamadığı ve öldürmediği kaydedilerek, “Daha önce bize kafir diyenler, kimliklerimizi alıp ayaklarımıza ateş edenlerle asla çalışmayacağız. İşlerimize geri dönmeyeceğiz” denildi.

Gazze Şeridi’nin bütününde, polislerin işlerine dönmeyi reddetmeleri nedeniyle, başta trafik olmak üzere, polisin görevlerini halihazırda Hamas’ın gönüllüleri yerine getiriyor.

/ KUDÜS

02.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan uranyum manevrası

  Bush’un niyeti Sudan’ı Irak yapmak

  Hamas, Mısır sınırını devraldı

  İngiltere şokta

  Hudson skandalında yeni boyut

  Maliki, Şiiler için ABD’ye sert çıktı

  Japonyalı bakandan atom bombası özrü

  ABD’nin Rum kesimindeki askerî ateşesi kayıp

  Müslümanlar yasalara daha saygılı

  İngiltere’de kamusal alanda sigara içmek yasak

  1 metrelik yanlışın bedeli 3 milyon dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004