Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cumhuriyet, kimsenin zimmetinde değil

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhuriyetin kimsenin zimmetinde olmadığını söyledi. Ağar, partisince Manisa’nın Sultan Meydanı’nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, başörtüsü yasağını DP iktidarının sona erdireceğini ifade ederek, ‘’başörtüsü yandaşlığı ile karşıtlığı üzerinden siyaseti, Türkiye’de tümüyle ortadan kaldıracağız’’ dedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’cumhuriyetin kimsenin zimmetinde olmadığını’’ belirterek, ‘’cumhuriyetin, inanç, iman ve Atatürk’ün siyasete alet edilmeyeceğini’’ söyledi.

Ağar, partisince Manisa’nın Sultan Meydanı’nda düzenlenen mitingde Anavatan Partisi flaması taşıyan vatandaşları ‘’ANAVATAN’lı kardeşlerim hoş geldiniz, şeref verdiniz’’ diyerek selâmladı. Ağar, DP ile ANAVATAN’ın seçimlerin ardından tek çatıda birleşeceğini kaydetti. Mehmet Ağar, mitingte yaptığı konuşmada, ‘’başörtüsü sorununu’’ DP iktidarının sona erdireceğini ifade ederek, ‘’başörtüsü yandaşlığı ile karşıtlığı üzerinden siyaseti, Türkiye’de tümüyle ortadan kaldıracağız’’ dedi.

‘’Cumhuriyetin de siyasete karıştırılmaması’’ gerektiğini belirten Ağar, ‘’Cumhuriyet, 70 milyonun cumhuriyetidir, hiç bir partinin zimmetinde değildir. Cumhuriyet seçime sokulamaz, inanç, iman, seçime sokulamaz, Atatürk seçime sokulamaz. Bunların hepsi, milletin müşterek değerleridir, milletin kabulleridir’’ diye konuştu.

Ağar, çiftçilerin sorunlarına geniş yer verdiği konuşmasında, mazot fiyatı konusundaki tartışmalara da değinerek, DP iktidarında çiftçiler için mazot fiyatının düşürüleceği sözünü yineledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2002 seçimleri öncesinde o zaman 70-80 cent olan mazot fiyatının yüksekliğinden şikayet ederek, ‘’70-80 cent mazotla üretim yapan çiftçi, bırakın aç kalmayı ölür’’ dediğini söyleyen Ağar, ‘’Peki şimdi sen ne kadar yaptın mazotu. 70-80 centi beğenmiyordun, şimdi mazot 2 dolar civarında. Ey AK Parti iktidarı, Ey Tayyip Erdoğan, buna ne denir biliyor musun? Türkiye’de güzel bir lâf vardır, Allah’tan kork denir, Allah’tan kork’’ şeklinde konuştu.

Ağar, ‘’Bu bir tercih meselesi... AK Parti iktidarı yatlara ÖTV’siz mazot verir, ben çiftçinin traktörüne, motoruna vereceğim. ÖTV’siz, KDV’si indirilmiş mazot, fiyatını bulur. Bunun kaynakları Türk Hazinesinde var’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

“SİYASETİN HESAP YENİ SANDIK”

Anayasa Mahkemesinin, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliği paketine ilişkin kararını da değerlendiren Ağar, ‘’siyasetin mahkemeye taşınmasını doğru bulmadığını’’ ifade ederek şunları söyledi:

‘’Siyaset sabah akşam, mahkemeye gitmez. Siyasetin hesap yeri sandık kardeşim sandık. CHP de bu huyundan vazgeçsin artık. Siyasette hesap sandıkta... Yarın öbür gün Allah nasip ederse, referandum da yapılır. Millet ne derse, o olacaktır. Başka hiç bir irade söz konusu bile olamaz.’’

“TERÖRLE MÜCADELEYİ

ABD’YE İHALE ETMİŞLER”

Mehmet Ağar, terör olaylarına da değindiği konuşmasında ‘’Türkiye’de öngörüleri olan, teröre karşı planı projesi olan, yüreği olan, tek genel başkan benim’’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Ben çıkıp, Güneydoğu’yu adım adım gezerim. Öyle Başbakan gibi, zırhlı arabalarla, uçakla, helikopterle değil, parti konvoylarıyla, Kırat bayraklarıyla gezerim. Ve geçen sene 2006 yazında gittiğimde tehlikeyi gördüm ve dedim ki ‘Dağa silâhlı kimseyi çıkarmayalım, bunlar ovada otursun, evlerinde bilgisayar olsun, ellerinde kalem olsun, klavye olsun, traktör simidini tutsunlar, okullar olsun.’ Oradan birileri çıktı, hayatında Ankara’nın dışına çıkmamış, Ankara’nın, Fırat’ın doğusuna çıkmamış, ‘Bu ne demek istiyor, af mı istiyor.’ Af istesem senden mi korkacağım... Terörle mücadeleyi ABD’ye ihale etmiş bunlar. İhale işine alışkın ya... Mehmet Ağar, Türkiye’de hiçbir ananın gözünden dünyalara bedel bir damla göz yaşı akmasın diye mücadele ediyor.’’

/ MANİSA

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cumhuriyet, kimsenin zimmetinde değil

  Referandum yolu göründü

  Kutan: Cumhurbaşkanını yeni meclis seçecek

  Millet oyunu bozacak

  CHP-MHP koalisyonu mu isteniyor?

  Türkiye’nin üyeliği çatışmaya en iyi cevap

  Mahkemeden OYAK’a ret

  Ortadoğu’nun güvencesi Türkiye

  Türkiye, İslâm âleminin feneri

  TÜDEF’ten Gökçek hakkında suç duyurusu

  Cem Hakko soruşturmasına yetkisizlik

  Sabah ve ATV tekrar Ciner Grubu’na geçiyor

  AB’li öğrenciler Diyarbakır’ı keşfedecek

  Yağmur, İstanbul’u serinletti

  Ormancılar 24 saat tetikte

  Sıcak havalara isyan etmeyin

  Çocuklara yaz okulu

  Başbağlar’da teröre lânet yağdı

  Nijer de ışığa kavuştu

  Dünyada 07.07.07 çılgınlığı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004