Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Asker, emekli çetecileri dışlamalı

Medyada çıkan haberlere bakılacak olursa, Genelkurmay Başkanlığı son derece önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu haberlerin ne oranda doğru olduğunu bilemiyorum. Araştırma yaptım, ancak kimseye tam olarak doğrulatamadım. Eğer bu haberler doğru ise, Genelkurmay Başkanlığı uzun süredir özlenen bir yaklaşım değişikliği ile karşımıza çıkıyor olacaktır.

Buna göre Genelkurmay, yasa dışı olaylara karışan, bir takım karanlık işler örgütleyen guruplara katılan veya destek veren emekli subaylara, hatta eski komutanlara yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Gazetelerde, TV’lerde sık sık aynı manzaralarla karşılaşıyoruz. Bir dernek kurulmuş, silah üstüne yemin ediyor… Diğer bir dernek vatan-millet adına son derece karanlık olaylara karışıyor… Öbürü, ülke bütünlüğü adına insan öldürebiliyor… Büyük bölümü yasa dışı işlere giriyorlar… Bu yetmiyormuş gibi, vatan aşkı ile gözlerimizi boyayıp, perde arkasında çek-senet mafyası oluşturuyorlar… Bütün bunların arasında da emekli subayların, eskiden önemli komutanlıklar yapmış emekli askerlerin isimleri çıkıyor.

Bu tip karanlık çetelerin içinden subayların bulunması ve isimlerinin bu şekilde kamuoyuna yansıması bu çetelerin sanki TSK’nın komutasında ve korumasındaymış izlenimi yaygınlaşıyor. Polislerin arasında yüzlerini saklayarak karakollara götürülen emekli subaylar, kamuoyunda söylenti halinde dolaşan ve çok önemli bazı emekli komutan adlarının karıştığı çetelerin haberleri, TSK’yı gerçekten yıpratıyor. Kamuoyundaki saygınlığı darbe yiyor. Oysa herkes çok iyi biliyor ki, Genelkurmay bu yönde bir sinyal verse, bir adım atsa, bazı emekli askerlerin bu tip olaylara karışmasının önü alınır. Oysa uzun süredir Genelkurmay emeklileriyle ilgili hiçbir tartışmaya girmemiş, sessizliğini korumuştu. Hatta kuşku ve kaygılar artmıştı. Galiba artık bıçak kemiğe dayanmış olacak ki, harekete geçme hazırlığından söz ediliyor.

Genelkurmay “Ne yapalım, adamlar emekli olduktan sonra bizimle ilgileri kalmıyor. Biz bir şey yapamayız” diyemez. Hele “Bunlardan bazılarını TSK’dan atmıştık. Medya bu insanlara emekli asker dememeli” yaklaşımı hiç kabul edilemez. Herkes çok iyi biliyor ki, emekli olsa dahi (ihraç edilmiş olanlar hariç) askerin ilişkisi bitmiyor. Emeklilik ayrı bir kulüp gibidir. Ordu evleri, dinlenme kampları, davetleri ve bazıları için de lojmanlarıyla, emeklilerin Genelkurmay ile ilişkileri tümüyle kesilmez. Genelkurmay’ın kaşlarının çatılması, ne kadar sivil elbise giyerlerse giysinler, bazılarının hazır ol duruşuna geçmelerine yeter.

Milliyet, 11.7.2007

Mehmet Ali BİRAND

12.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asyacılar DP’ye

  Danıştay saldırısını şimdi konuşsak...

  Asker, emekli çetecileri dışlamalı

  Karışık işler

  DP Meclise girer


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004