Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merdivenaltı üretim tehlike saçıyor

Aksu-Vital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, sağlıksız şartlarda üretim yapan merdivenaltı üreticilerinin gerektiği kadar denetlenememesinin büyük tehlikeler oluşturduğunu söyledi.

Aksu, 104.4 Bizim Radyoda yayınlanan yapımcılığını ve sunuculuğunu Recep Taşcı’nın yaptığı “Reel Sektör” programına konuk oldu. Gıda sektörünün ele alındığı programda, Aksu, gıda da denetim ve yetki karmaşası olduğunu ve acilen tedbir alınması gerektiğini belirtti. Hijyen dışı üretilen ürünlerin çocuklar için daha tehlikeli olduğunu kaydeden Aksu, toplumun sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlığı sebebiyle modern tıbbın ilerlemesine rağmen kanser vakalarının arttığını anlattı.

Yetkilileri İSO 9000 ve HACCP gibi hijyenik, sağlıklı ve kaliteli üretim belgeleri konusunda daha etkin olmaya çağıran Aksu, sağlıksız şartlarda üretim yapan merdivenaltı üreticilerinin gerektiği kadar denetlenememesinin büyük tehlikeler oluşturduğuna işaret etti.

İnsanları organik ürünler tüketmeye davet eden Aksu, özellikle balı sofralardan eksik etmemek gerektiğine ve bilinçli beslenmeye dikkat çekti. Çalışmaları hakkında bilgi de veren Aksu, Türkiye’nin lezzet haritasını oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

12.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memur emeklisine de yüzde 3

  Sebze ucuzluyor

  Patates üreticisi don ve kuraklık mağduru

  Ceyhan’da rafineri sevinci

  Merdivenaltı üretim tehlike saçıyor

  Mikrosan, çiftçinin yüzünü güldürecek

  Sabah ve Atv’nin satışı hızlanacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004