Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mikrosan, çiftçinin yüzünü güldürecek

Kuraklığın kapımızı çaldığı bu günlerde Mikrosan ve DRTS ortak girişimi sadece Türk çiftçisinin değil dünya çiftçisinin de yüzünü güldürecek.

Mikrosan Makine ve Kalıp Sanayi A.Ş., Amerikalı DRTS PRODUCTS ile işbirliği yaparak imal ettiği damla sulama borusu üreten makineyi Gebze’de düzenlediği toplantı ile tanıttı. Sektör temsilcilerinin de bulunduğu tanıtım toplantısında konuşan Mikrosan Satış ve Pazarlama Müdürü Rauf Rustamov, Mikrosan markası ile Kocaeli Gebze’de ileri teknoloji ile üretilecek makinelerin, yapılan joint-venture (ortak girişim) anlaşması çerçevesinde sadece Türkiye’deki boru üreticisi firmalara değil, dünyaya da pazarlanacağını söyledi. DRTS firmasıyla bir yıl önce tanıştıklarını ve projeyi üretmek konsunda anlaştıklarını anlatan Mikrosan Genel Müdürü Naci Sönmez de, uzunluğu 60 metreye varabilen hattan oluşan yeni makineyi 120 günde yaptıklarını ve bir yılda en az 10 hat üretmeyi planladıklarını kaydetti.

Genel Müdürü Amerikalı Doron Mamo da, makinanın Avrupa’da 275-300 bin Euro arasında satıldığını ifade ederek, kendilerinin ise kısa bir süre için 215 bin Euro’dan satacaklarını söyledi. Mamo, fiyata kurulumun dahil olduğunu belirtti.

Makinalarda üretilecek damla sulama boruları tarımsal sulamada suyun gereksiz kullanımının önüne geçerken, kontrollü üretimi de beraberinde getirecek.

/ İSTANBUL

12.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memur emeklisine de yüzde 3

  Sebze ucuzluyor

  Patates üreticisi don ve kuraklık mağduru

  Ceyhan’da rafineri sevinci

  Merdivenaltı üretim tehlike saçıyor

  Mikrosan, çiftçinin yüzünü güldürecek

  Sabah ve Atv’nin satışı hızlanacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004