Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Gaziantep’te tarihî dokuya koruma

Tarihî Bakırcılar Çarşısı’nı onararak yeniden Gaziantep’e kazandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde hayata geçirilecek yeni uygulamalar için çalışmaları hızlandırdı. Gaziantep’teki tarihî ve kültürel mirasın korunması çalışmalarının bundan sonraki aşamasında Şehitkâmil ve Şahinbey Belediyeleri’yle de güçlü bir işbirliği yapılacak.

ÇEKÜL Vakfı’nın, şehirde gerçekleştirilen koruma ve yaşatma çalışmalarına verdiği aralıksız destek somut sonuçlara yöneliyor. Bu doğrultuda, yeni “yol haritası”nı belirlemek ve şehirde incelemelerde bulunmak amacıyla Gaziantep’e giden ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve beraberindekiler, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkâmil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı, ÇEKÜL Vakfı Gaziantep Temsilcisi Zafer Okuducu ile bir araya geldiler.

Dülük ve Nizip gibi, şehir dışında tampon bölgeler meydana getirmek gerektiği önerisinde bulunan taraflar, şehir meydanlarının önemine değinerek, bu alanların bir an önce düzenlenip genişletilmesi kararı aldılar. Taraflar, çarşı içinde bulunan han, hamam gibi tarihî yapılara sahip olan kişilerin bir araya getirilerek, hem çalışmaların gidişatı hem de onarım yapmalarını kolaylaştıracak çeşitli fon ve kanunlar hakkında bilgilendirilmesi gerektiği görüşünde birleştiler. Böylece Gaziantep halkının, yapılacak çalışmalara sahip çıkması sağlanmış olacak.

Onarım ve düzenleme çalışmalarının en önemli bölümünü tarihi Gaziantep Kalesi’nin oluşturduğuna dikkat çeken taraflar, kalenin senaryosunun gerçekçi bir şekilde yapılması, kimin ne yapacağının net olarak belirlenmesi gerektiğini kaydettiler. Bu noktadan hareketle, tarihî kale ve çevresinde ilk olarak toprak boşaltma işlemleri bitirilecek. Daha sonra da sağlıklı bir rölöve çalışması yapılacak. Bu konularda Gaziantep Valiliği, desteğini sürekliliğe kavuşturarak tedbirleri almış bulunuyor.

24.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerikalı öğretmen David: Ney, ruha hitap ediyor

  21. Şile Bezi Festivali 27 Temmuz’da

  Valilik bahçesinde arkeolojik kazı

  Gaziantep’te tarihî dokuya koruma

  Yayıncılar dünya klasiğini tanımadı

  Mevlânâ’nın hayatı tiyatro sahnesinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004