Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ’nın hayatı tiyatro sahnesinde

Mevlânâ Celâleddin-i Rumi’nin hayatı, bir tiyatro oyununa konu oldu. Yenimahalle Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘’Sevginin Yolu’’ adlı oyunda, Konya Mevlevî Dergâhı’ndan semazenler ile Kocatepe Camii Başmüezzini Nurettin Okumuş da yer alacak.

‘’Dünya Hoşgörü ve Mevlânâ Yılı’’ münasebetiyle sahnelenen oyun, 14 Ağustos’ta Yenimahalle Belediyesi’nin baştan sona yenilenen salonunda seyirciyle buluşacak. Ceyhun Emre Teoman’ın yazdığı, Nuri Semacan’ın yönettiği eserde, 19 kişilik oyuncu kadrosu rol alacak. Konya Mevlevi Dergâhı’ndan semazenlerin yanında sazendelerin de yer alacağı eserin son sahnesinde Mevlânâ’nın ölümü canlandırılacak. Mevlânâ Müzesi’ndeki tabutun bir benzerinin yer alacağı bu sahnede, Kocatepe Camii Başmüezzini Nurettin Okumuş da Mevlânâ için salâ verecek.

Mevlânâ’yı Teoman Tenikeci’nin, Şems’i Ömer Faruk Nas’ın canlandırdığı oyunun san'at sezonu içinde de seyirciyle buluşması planlanıyor.

Kocatepe Camii Başmüezzini Nurettin Okumuş, oyunun yazarı Ceyhun Emre Teoman’ın teklifi üzerine projeyi inceleyerek ‘’evet’’ dediğini söyledi.

Mevlânâ gibi bir değerli büyüğün hayatının anlatıldığı oyunda rol almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Okumuş, daha önce de Kutlu Doğum Haftası ve Şeb-i Arus törenleri gibi organizasyonlarda sahneye çıktığını kaydetti. Bu tür organizasyonlarda televizyon deneyiminin de bulunduğunu aktaran Okumuş, ‘’Zaten büyük topluluklara hitap etmeye alışığım. Ama tabiî tiyatro oyunu farklı’’ dedi.

Oyunun yazarı Ceyhun Emre Teoman da, ‘’Mevlânâ Yılı’’ dolayısıyla hazırladıkları oyunun hazırlıklarının bir süredir devam ettiğini söyledi. Eserin provalarına geçtiklerini anlatan Teoman, eserin 14 Ağustos’taki prömiyeriyle seyirci karşısına çıkacağını kaydetti.

Mevlânâ’nın felsefesinin asırlardır hâlâ insanlığı aydınlattığını belirten Teoman, ‘’Mevlevilik, 7 asırlık bir felsefe... Mevlânâ’nın sesi, soluğu hâlâ dünyayı etkiliyor’’ dedi.

24.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerikalı öğretmen David: Ney, ruha hitap ediyor

  21. Şile Bezi Festivali 27 Temmuz’da

  Valilik bahçesinde arkeolojik kazı

  Gaziantep’te tarihî dokuya koruma

  Yayıncılar dünya klasiğini tanımadı

  Mevlânâ’nın hayatı tiyatro sahnesinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004