Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Yaz ve zamanı anlamak

Zamanın önemi, ya yoğun meşguliyet sırasında ya da hiçbir iş yapılmadığı boş durumlarda anlaşılabilir.

Sohbetlerde, röportajlarda değişmeyen sorulardan biridir “Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?” Bu soru anlamsız ve gereksiz bir sorudur. Eğer zaman değerlendiriliyorsa zaten boş zaman değildir.

ZAMAN YÖNETİMİ VEYA

ZAMANIN ETKİN KULLANIMI

Zaman yönetimi veya zamanın etkin kullanımı konusu ciddî ve bilimsel araştırmaların konusudur günümüzde. Boş zaman diye bir şey literatürde yok artık. Globalleşme gerçeğinin hayata yansımalarında zaman denilen sermayenin etkin kullanımı önemli üstünlük kriteri haline gelmiştir.

Rekabetin kızışması, üstünlük kriterlerinde zaman sermayesi ile insan kaynaklarından azamî istifadenin yolları hep arayış ve araştırma konusudur. Para ve teknoloji imkânları bir yere kadar rekabette belirleyici oluyor. İnsan potansiyelinin alt ve üst sınırları arasındaki mesafe çok geniş olduğu için işletmeler artık insan kaynaklarından azamî istifadenin etkin yollarını araştırıyorlar.

Bir işletmenin eleman sayısından önce elemanlarının, zihnî, hissî, bedenî motivasyon ve performansları önem kazanıyor.

BEYİN GÜCÜNDEN NE

KADAR KATMA DEĞER ÜRETİLİYOR

Kalp gücünden, duygusal yoğunluk, işini sevmesi gibi parametreler dikkate alınmaktadır. İnsanı robot yerine koyan anlayış ve bu anlayıştaki işletmelerin ileriye yönelik ayakta kalmaları artık mümkün değil. Zaman yönetimi ve zamanın etkin kullanımı, bir çalışanın akıl ve kalbinin imtizacı ile mümkün olur. İş hakkında yeterli teorik bilgisi, uygulama konusundaki becerisi ile işi severek yapması yani motivasyonu. Faaliyet sırasında sürecin iş ve işlem basamaklarında mümkün olan en kısa sürede işin yapılması esastır ve amaçtır. Aklı, kalp beden üçlüsünün uyumunun sağlanması ile yüksek performans sağlanabilir.

YAZ TATİLİ VE ZAMAN

Yaz tatiline boş zaman olarak bakmak yanlıştır. Hayat felsefesi, hayata bakış açısı ve değerleri sağlam olan insanların her saniyesi değerlidir, boş değildir. Zamanın her saniyesinde yaratılış gayesini bilir, helâl dairede keyif alabilir. Farklı ve değişik faaliyet ve meşguliyetleri fırsat olarak telâkki eder.

Hayatın anlamını bilen hayattan lezzet almasını da bilir.Yaz nimetlerin bol olduğu bir mevsim. Hayatın da en güzel günleridir. İyi tatiller. [email protected]

Dursun SİVRİ

28.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Yaz ve zamanı anlamak

  Eğitim araç mı amaç mı?

  Yaz Okulu izlenimleri

  Düşünce hızında okumak

  Yüzen filler ve önyargı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004