Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bildiri seçimi etkiledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 27 Nisan bildirisinin seçim sonuçlarına önemli etkisi olduğunu söyledi.

Gazetecilerle bir veda toplantısı düzenleyen Şener, bundan sonraki dönemde hayatında siyasete daha az yer vereceğini belirterek, ancak bundan sonra belirli aralıklarla durumunu gözden geçirerek, siyasetle ilişkisinde yeni kararlar alabileceğini açıkladı.

Demokrat Parti’ye geçip-geçmeyeceği konusundaki soruya da Şener, ‘’Şu an pozisyonumda bir değişiklik düşünmüyorum’’ cevabını verdi. Son seçim sonuçlarına 27 Nisan bildirisinin katkısının olup-olmadığı yönündeki soru üzerine Şener, bunun bir tez olarak araştırılabileceğini, ifade ederek şunları kaydetti: ‘’Halkımızın algılamaları belli bir fotoğraf çıkardı. Cumhurbaşkanlığı süreci ve süreçte yaşananlar, eğilimleri, oy dağılımını etkilemiştir. Bu süreç tek bir olayla anlatılamaz, adaylık süreci, 367 kararı, 27 Nisan bildirisi var. TBMM oylama sürecinde yaşananlar, DYP ve ANAP’ın birleşme çabalarının arkasındaki güven boşluğu var, ancak en önemli faktörlerden birisi 27 Nisan bildirisidir.’’ Türkiye ekonomisine ilişkin önümüzdeki dönemdeki risklerin de sorulması üzerine Şener, en önemli riskin küresel sermaye hareketleri olduğunu ve bunun yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.

“AÇIKLAMALARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM”

Zaman zaman karşıt bir tutum olarak da yorumlanan açıklamalarından pişman olmadığını ifade eden Şener, doğru olduğuna inandığı konularda toplumun dikkatini çektiğine inandığını söyledi. Neden cumhurbaşkanı adayı olmadığını, ‘’Bunun bir tek nedeni olamaz. Bu bir süreçtir, birikimdir. Aday olmamam gerektiğini düşündüm’’ şeklinde açıklayan Şener, önümüzdeki cumhurbaşkanı seçim sürecinde aynı sürecin yaşanmaması dileğinde bulundu ve ‘’uzlaşı sağlanması, beklentilere uygun, sorun ve sıkıntı olarak algılanmayacak şekilde bir seçim olmasını diliyorum’’ dedi.

“HALK KENDİ GÜNDEMİNDEN UZAKLAŞTI’’

Seçim sonuçlarını değerlendirirken, bir yıl önce yapılan anketlerde AK Partinin oyunun yüzde 26’larda olduğunu hatırlatan Şener, ‘’halk her zaman haklıdır. Demokrasilerde halkın verdiği karara saygı gösterilmesi gerekir’’ dedi. Bunun ötesinde seçim kampanyalarının önemine işaret eden Şener, her seçimde halkın sorunları politikacıların gündemini işgal ederken, bu seçimde politik tartışmaların halkın gündemine taşındığını anlattı. Şener, ‘’Halk kendi gündeminden uzaklaşmıştır. Bu seçim kampanyalarında en büyük kaybımız bu’’ diye konuştu.

“YENİ KARAR İÇİN UYGUN ORTAM DEĞİL”

Mutlaka siyasette kalması gerektiği yönünde öneri, teklif, yönlendirmelerin olageldiğini vurgulayan Şener, ‘’Şu ana kadar kimseye bir açıklamada bulunmadım, herhangi bir karar da vermedim. Yeni bir seçim yapılmıştır. Böyle bir ortam yeni parti ve yeni siyaset kararı için uygun bir ortam değildir. Siyasetle ilgili konumumu belli aralıklarla gözden geçireceğim. Pozisyon değiştirmeyi şu an düşünmüyorum. Bir yıl sonra bu kararımı belki gözden geçirebilirim.’’ Bunun, Demokrat Partinin teklifine ‘’hayır’’ dediği anlamına mı geldiğinin sorulması üzerine de Şener, ‘’hiçbirşey demiyorum’’ dedi.

/ ANKARA

01.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TV’lerdeki müstehcenlik kadınları rahatsız ediyor

  AMAÇ İRAN NÜFUZUNU KIRMAK

  Bakan Şahin açıklamayı takdirle karşıladı

  Bildiri seçimi etkiledi

  YAŞ toplanıyor

  Seçimin kesin sonuçları Resmi Gazete’de

  Yazar Ergün P. tutuklandı

  Sezer, Baykal ve Bahçeli ile görüşecek

  Adlî Tatil başlıyor

  Yeminden sonra başkan seçilecek

  9. sınıflara kayıtlar başladı

  20 bin öğretmen tayin edilecek

  DTP, Genel Kurula gidecek

  DTP’li Sabahat Tuncel kaydını yaptırdı

  Çelik: Her kurumun sorumluluk alanı belli

  Seçim, AİHM’e taşındı

  İstanbul’da sürücülere ceza yağdı

  Elektrikte arz sıkıntısı

  Orman yangınları için itfaiye tankeri

  Enerji barajları hızla boşalıyor

  “Lisans alınıyor, ama yatırım yapılmıyor”

  Yardımlar okula gelen öğrenci sayısını arttırdı

  Ortaköy’de 33 ev ile 20 samanlık zarar gördü

  Delik tüp için hapis cezası

  Kozan'da minibüs devrildi: 1 ölü, 19 yaralı

  “Fındık göçü” başladı

  Su depoları mikrop saçıyor

  Metro’da rehine tatbikatı

  Üniversitelilerden “örnek” davranış

  Kızılırmak projesi hızla ilerliyor

  Şelâlelere turistlerin ilgisi büyük

  Lisan bilen otoparkçılar görevde

  Hamilelik sürecinde beslenmeye dikkat

  Bebekleri sıcaktan koruyalım

  Sentetik sahalar sağlık için tehlikeli

  İshale karşı ne yapılmalı?

  Aşırı sıcaklar vücudun ısı ayarını bozuyor

  Yetimler soğuk su içmek istiyor

  Ankara’nın havası temiz çıktı

  Bilgisayar oyunları bağımlılık yapıyor

  Sıcaklar ağaçları da strese soktu

  İlaçların yüzde 6’sı sahte


 Son Dakika Haberleri