Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

‘SAĞLAM’ DESTEK İSTEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün Moldova’nın Sheriff Tiraspol takımı ile oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi. Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde takım kaptanı İbrahim Üzülmez ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tek gündemlerinin Sheriff maçı olduğunu, diğer konulara girip bu karşılaşmanın havasından uzaklaşmak istemediklerini söyledi.

Sezonun ilk resmi maçına çıkacaklarını kaydeden Sağlam, ‘’Sheriff takımı, Beşiktaş camiası, kulübü, takımı olarak sezon başında hedeflediğimiz Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne kalmak için geçmemiz gereken iki takımdan biri. Çok ciddi bir şekilde hazırlandık ve rakibimizi önemsiyoruz’’ diye konuştu.

GENÇ VE KOŞAN BİR EKİP

Moldova ekibini 2 kez kendisinin 1 kez de antrenör Mutlu Topçu’nun izlediğini anlatan Sağlam, ‘’Sheriff ile ilgili gerekli bilgileri topladık. Çok koşan, çok mücadele edene genç bir ekiple karşılaşacağız’’ dedi. Sheriff’in 3. ön eleme turunda oynadığı rakibi Rangers’in zayıf bir ekip olduğunu ifade eden Sağlam, ‘’Sağlıklı karar verme imkanına sahip olamadık. Rangers çok zayıf bir ekip olduğu için Sheriff’i mukayese edebilme şansını bulamadık. Ama çok genç bir takım oluşturmuşlar. Dolayısıyla bireysel yeteneklerimizin ve oyun kalitemizin üst düzeye çıkması için en az onlar kadar mücadele etmeliyiz’’ diye konuştu.

FORMALARI GİYİN, STADA GELİN

Siyah-beyazlı taraftarlara çağrıda bulunan Ertuğrul Sağlam, maçın başından sonuna kadar taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

‘’Sezonun ilk maçı olması nedeniyle taraftarlarımızın formalarını giyip tribünlere gelmelerini bekliyoruz’’ diyen Sağlam, şöyle devam etti: ‘’Tüm taraftarlarımızın stadı doldurmalarını bekliyoruz. Hem rakibin, hem hakemin bu ortamdan etkilenmesi ve takımımızın da iyi havaya girmesini istiyoruz. Yaklaşık 35 gündür çalışıyoruz. Hem fiziksel, hem de zihinsel anlamda tam istediğimiz düzeyde olmasak da ilk başladığımızdan bugüne kadar çok üst düzeye geldik. Bir değişim yaşıyoruz. Değişimler sancılı oluyor. Tam anlamıyla istediğimiz düzeye gelmek için zamana ihtiyacımız olacak. Taraftarlarımızdan bu düzeyde anlayış bekliyoruz. Geleceğe çok umutla bakıyoruz.’’

KARTAL, SHERİFF ÖNÜNDE AVANTAJ ARIYOR

Beşiktaş bu sezonun ilk resmi maçına, bugün Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova’nın Sheriff Tiraspol takımı karşısında çıkacak. Siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında, gelecek hafta Moldova’da oynanacak rövanş karşılaşması için avantajlı bir skor elde etmeyi hedefleyecek. Beşiktaş ile FC Sheriff Tiraspol arasında oynanacak karşılaşmayı Alman hakem Peter Sippel yönetecek. Karşılaşmada Sippel’in yardımcılıklarını Peter Henes ve Walter Hofmann yapacak. Maçın 4. hakemi ise Michael Kempter.

Maç D-Smart'tan naklen yayınlanacak.

01.08.2007


 

"Geçen sezon limitli oynadım"

Fenerbahçe'nin yeni kaptanı Alex de Souza, geçen sezon ligin ilk yarısındaki Beşiktaş maçından itibaren sakatlığı sebebiyle performansında belli bir limitin üzerine çıkamadığını kaydederek, ‘’Tedaviden sonra kendimi çok iyi hissediyorum’’ dedi.

Yeni sezonda, en az geçen yıl kadar iyi olup, üzerine daha da eklemek istediğini anlatan Brezilyalı oyuncu, ‘’Kendimi çok iyi hissediyorum. Antrenmanları ağrısız sızısız geçirdiğim için ayrıca mutluyum. Geçen yıl böyle değildi. Bazı hareketlerimi kısıtlamak zorunda kalıyordum. Şimdi gayet iyi durumdayım. Korner atmakta, frikik atmakta, serbest atış kullanmakta zorluk çekiyordum. Fakat bu sene bundan farklı durumda, hiçbir ağrı hissetmiyorum. hedefim en az geçen yıl kadar iyi olup başarılı olmak’’ şeklinde konuştu.

Alex, sarı-lacivertli takımda üstlendiği yeni görevinde, takımın tecrübeli isimleri Tümer ve Carlos’un da desteğini göreceğine inandığını söyledi.

LINCOLN'E BAŞARILAR

Medyada, Galatasaray’ın Brezilyalı transferi Lincoln ile sıkça kıyaslandığının hatırlatılması üzerine, çocukluk arkadaşı olduğunu belirttiği Lincoln’ün oynadığı takımlarda kalitesini gösterdiğini söyledi. Lincoln’e Galatasaray’da başarılar dileyen Brezilyalı oyuncu, ‘’Bu konu hakkında çok fazla söyleyecek bir şeyim yok. Lincoln benim çocukluk arkadaşım. Çocukluktan beri onunla top oynarız. Aynı şekilde şu ana kadar oynadığı takımlarda gösterdiği futbol onun nasıl kaliteli olduğunu ortaya koyuyor. Şimdi de Galatasaray forması altında ter dökecek, başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

01.08.2007


 

Necati neden gönderildi?

Necati Ateş’in kadrodan çıkarılmasıyla ilgili olarak, bu oyuncuya yeterli fırsatı verdiğini dile getiren G. Saray’ın teknik patronu, “Takımdan ayrılışında bana baskı yapan tek kişi Necati’nin kendisiydi” diye konuştu.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan antrenman esnasında basın mensuplarına açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbulspor maçında hissedilen golcü eksikliği ve Necati Ateş’in gönderilme sebebiyle ilgili sorular üzerine, ‘’Son senede Necati’nin kaç gol attığını ben de son maçın ardından düşündüm ve değerlendirdim. Takımdan ayrılması konusunda beni baskı altına alan hiçbir neden yok’’ dedi.

‘’Takımdan ayrılışında bana baskı yapan tek kişi Necati’nin kendisiydi’’ diyen Alman çalıştırıcı, ‘’İlle de bir baskıdan bahsedeceksek, o da Necati’nin kendi olayıdır. Beni gitmesi konusunda baskı altına alan tek kişiydi. Ne yapacağımızı kendisi biliyordu. 1 ay beraber çalıştık. Antrenmanlar dışında hazırlık maçlarında da yeteri kadar süre aldı. 90 dakika oynadığı maçlar oldu. O performansı bir hocanın mutlaka değerlendirmesi gerekiyordu ve ben de değerlendirdim. Bundan sonra takımdan ayrılan oyuncular olursa da onların ayrılmaları hiçbir zaman yönetimin benden isteği olarak değil, benim vereceğim sportif kararlar sonrası olur’’ ifadelerini kullandı.

01.08.2007


 

Emre'nin de bileti kesildi

Galatasaray’da, yeni sezonda kadroda düşünülmeyen futbolcular arasına Emre Aşık da katıldı.

Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, teknik heyetin raporu doğrultusunda Emre Aşık’ın da yeni sezonda kadroda düşünülmediğini, deneyimli futbolcunun transferi için Bursaspor Kulübü ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Galatasaray Futbol Takımı, bugün Boluspor ile yapacağı hazırlık maçı için dün öğleden sonra bu şehre gitti.

01.08.2007


 

Yattara ve Çağdaş’a para cezası

Trabzonspor, yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmana, sakatlıkları bulunan Musa, Risp, Celaleddin, Ersen Martin ve Ceyhun katılmadı.

Bordo-mavili futbolcular aşırı sıcakta kondisyona yönelik bir antrenman gerçekleştirdi. Antrenmanın son bölümünde de oyuncular yarı sahada çift kale maç yaptılar.

Çift kale maçta Doğan futbolcularından, rakip takım oyuncularına yakın olmalarını ve topa hemen basmalarını istedi. Doğan, Tolga’nın attığı bir pas sonrası da ‘’Herkes Maradona gibi pas atmak istiyor. Haddinizi bilin ona göre oynayın’’ dedi.

Antrenman boyunca sıcak hava sebebiyle oldukça zorlanan futbolcular, zaman zaman su içerek serinlemeye çalıştılar. Bu arada yönetim kurulu FC Otelul Galati ile yapılan ilk maçta direkt kırmızı kart gören Yattara’ya 25 bin YTL, çift sarı karttan kırmızı kart gören Çağdaş’a ise 8 bin YTL para cezası verdi. Yattara’ya yönetim kurulunun, kamplara geç gelmesinden dolayı teknik direktör Ziya Doğan’ın raporu doğrultusunda ayrı bir ceza daha vereceği kaydedildi.

01.08.2007


 

30 golle kral olurum

Kayserispor’un başarılı golcü oyuncusu Gökhan Ünal, bu sezon gol kralı olacağını iddia etti. Bir sezon önce 25 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan genç oyuncu, geçtiğimiz sezon sakatlıklar yüzünden 16 golle kaldığını fakat bu sezon 30 gole ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Kartepe Cup Turnuvasında attığı gollerle geçen yıl ki formunun zirvesinde olduğunu gösteren Gökhan, Kayserispor’un başarısı için var gücüyle mücadele edeceğini kaydetti. Gökhan, “Tolunay hocam ve takıma yeni katılan arkadaşlarla çok iyi bir takım ruhu yakaladık. İnanıyorum ki bu sezon taraftar desteğini arkamıza alarak 2 yıl önce olduğu gibi Avrupa Kupalarına katılırız.” dedi.

01.08.2007


 

Ribery: İnancım bana güç veriyor

Alman Birinci Ligi takımlarından Bayern Münih’in yeni transferi olan eski Galatasaraylı Franz Ribery, henüz ligler başlamadan oynadığı 5 maçta attığı 8 gol ile göz doldurdu.

Ribery, Münih şehrinde yaptığı açıklamada, futbol kariyerinde adım adım ilerlediğini belirterek, ‘’Attığım her adım beni daha yükseğe çıkardı. Bayern Münih dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Burada iyi kabul gördüğümü düşünüyorum. Taraftarların ve medyanın coşkusu benim için bir motor niteliğinde’’ dedi.

Yeni sezonda şampiyon olmak için ihtiyaç duyulan her şeyin takımlarında bulunduğunu ifade eden Ribery, ‘’Eğer şampiyon olamazsak kendimizi eleştirmeliyiz’’ şeklinde konuştu. Müslüman olan Ribery kendisine, eşi Vehibe ile kızının ve inancının güç verdiğini sözlerine ekledi.

01.08.2007


 

Antonio Reyes Atletico Madrid’te

Atletico Madrid geçen sezonu Real Madrid’te kiralık geçiren Arsenalli yıldız oyuncu José Antonio Reyes için İngiliz kulübüyle 12 milyon Euro karşılığında anlaştı. Başarılı oyuncu yeni takımıyla 4 yıllık kontrat imzalayacak.

Atletico Madrid’in de doğruladığı bu transferle beraber İspanyol kulübünün bu yaz harcadığı para 70 milyon Euro’yu buldu.

Atletico Madrid’e 12 milyon Euro’ya malolan José Antonio Reyes 2004 yılında 17 milyon Pound karşılığında kulübün ödediği rekor bonservis bedeliyle Sevilla’dan Arsenal’e transfer olmuştu.

01.08.2007


 

Kevin Garnett'a karşılık 4 oyuncu

NBA takımlarından Minnesota Timberwolves ile Boston Celtics, ünlü yıldız Kevin Garnett’in takası konusunda anlaşmaya vardı.

Boston Celtics yetkilisinin yaptığı açıklamada, Timberwolves ile Garnett’in takası konusunda anlaştıklarını belirterek 31 yaşındaki oyuncuya karşılık takımdan 4 oyuncu vereceklerini söyledi.

01.08.2007


 

Göksel Akıncı Kasımpaşa'da

Turkcell Süper Lig’in yeni takımlarından Kasımpaşa, geçen sezon Gaziantepspor’da görev yapan Göksel Akıncı’yı renklerine kattı.

Lacivert-beyazlı kulübün futbol şube sorumlusu Süha Sidal, Göksel ile Bolu’daki kampta 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

01.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri