Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta 190 bin silâh kayıp

Amerikan hükümetinin, 2004 ve 2005 yıllarında Irak silahlı kuvvetlerine dağıtılan 190 bin kadar silahın akıbetinin ne olduğunu bilmediği ortaya çıktı.

Amerikan sayıştayının dün yayımlanan raporunda, “ordunun, Irak silahlı kuvvetlerine verilen 110 bin adet AK-47 (Kalaşnikof), 80 bin tabanca, 135 bin koruma ekipmanı ve 115 bin kaskın akıbetinin ne olduğunu söyleyebilme noktasında olmadığı” belirtildi.

Bu silah ve teçhizatın, Amerikan ordusunun Irak ordusunu yeniden yapılandırmaya çalıştığı dönemde, Haziran 2004 ile Eylül 2005 arasında ortadan kaybolduğu belirtilen raporda, ordunun 2004’ten beri bu silah ve teçhizatla ilgili sistematik olarak kayıt tutmamış olduğunun ortaya çıktığı da kaydedildi. Amerikalılar, düzenli olarak İran gibi başka ülkeleri Irak’taki milislere silah temin etmekle suçluyor. ABD’nin 2003’ten beri Irak silahlı kuvvetlerine toplam 19,2 milyar dolarlık finansman sağladığı belirtiliyor.

ABD Başkanı George Bush’un, Irak’taki durumla ilgili olarak kendi partisi içinden bile eleştiri oklarına hedef olduğu bir dönemde yayımlanan raporda, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin, kendi başlarına operasyon yürütmeye yetkin Iraklı birliklerin sayısına ilişkin tatmin edici gelişme sağlayamadığı da ifade ediliyor.

/ BAĞDAT

02.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maliki topal ördek

  Irak’ta 190 bin silâh kayıp

  En büyük BM gücü Darfur’a

  Riyad, Bağdat’a elçilik açacak

  Irak’ta sivil kayıplar arttı

  Moskova Abbas’dan sonra Hamas’ı da ağırlayacak

  Negroponte’ye göre acil çekilme felâket olur

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Esat, Golan’ın tamamını istedi

  İsviçre’de, Müslümanlar için araştırma

  Phoenix Mars’ta buz inceleyecek

  Hollywood’u güvercinler bastı


 Son Dakika Haberleri