Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalarda global satış paniği

Dünya piyasaları, ABD mortgage piyasasının çökeceği endişesiyle sarsılıyor. Geçen hafta, iki günde 2.1 trilyon dolar kaybeden Asya ve Avrupa borsaları, dün de yüzde 3 düştü.

Dünyadaki küresel satış dalgasından İMKB de etkilendi. İMKB Bileşik Endeksi ilk seansta yüzde 4.21 oranında düşüşle 50 bin 601 puandan kapandı. 2. seansta toparlanan borsa, 374,05 puan artış gösterdi. 1.32 YTL seviyele-rine kadar çıkan dolar da tekrar 1.300'ün altına indi.

CNN Türk ‘ün haberine göre son sekiz aydır dünya piyasalarını tedirgin eden ABD mortgage piyasasındaki kriz derinleşiyor. American Home Mortgage Investment iflasın eşiğinde olduğunu açıkladı.

New York borsasındaki şirketin varlıklarını tasfiyesine ve Avusturalya’nın en büyük aracı kurumunun, iki fonundaki kayıplarına ilişkin açıklamaları hem ABD, hem de Asya borsalarında sert satışlara neden oldu.

New York borsası yüzde 1.1, Nasdaq yüzde 1.43 değer kaybetti. Tokyo borsası yüzde 1.64, diğer Asya borsaları yüzde 3.36 oranında düştü.

Avrupa borsaları açılışta yüzde 2 değer kaybetti. Avrupa’nın en büyük borsası Londra’da değer kaybı yüzde 2.5’e ulaştı. Paris ve Frankfurt borsalarındaki düşüş yüzde 3’e yaklaştı. Türkiye’yi de etkisine alan satış dalgası borsanın ilk seansta yüzde 4.21 değer kaybetmesine neden oldu. Önceki akşam 1.27 seviyesinden kapanan dolar kuru 1.3140 seviyelerine tırmandı.

/ İSTANBUL

02.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasalarda global satış paniği

  Memurun zam pazarlığı başlıyor

  İhracaat 100 milyar dolar sınırında

  Elektrik kesintisi gündemde yok

  Enerjide yeni kaynak arayışı


 Son Dakika Haberleri