Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Merkez sağda sağduyu çağrısı

22 Temmuz seçimlerinde barajı geçemeyen DP’de sağduyu çağrıları artıyor. Demokratlar Platformu adı ile imzasız bildiri yayınlayan bir grup, merkez sağdaki birleşme sürecinin hayata geçirilmesini, parti genel başkanlığı için çeşitli isimler üzerinde yapılan spekülasyonların tabanda rahatsızlık meydana getirdiğine dikkat çekti.

Bildiride halkın, “Milli ve manevi değerlerimize bağlı, üzerinde ‘su lekesi kadar bile’ şaibe bulunmayan, çağı okuyan, halkın ve cumhuriyetin değerleriyle barışık, dil bilen, genç, dinamik, sempatik bir genel başkan” istediği ifade edildi.

“ZEMİN HAREKETİ”

Çok partili demokratik hayatın efsaneleşmiş siyasi hareketi olan Demokrat Parti’yi kendi kökleri, temelleri, felsefesi ve ilkeleri üzerinden yeniden inşa ve ihya etme çalışmalarına katkıda bulunmak üzere “Demokratlar Platformu” adı altında bir “zemin hareketi”nin oluşturulduğunun açıklandığı bildiride, hareketin öncelikli hedefinin, Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi arasında yarım kalan birleşme sürecinin bir an önce hayata geçirilmesini sağlamak ve “merkez sağ” oluşumunu güçlü bir siyasi alternatif olarak ortaya çıkarmak olduğuna yer verildi.

Hareketin, birlikteliğin her iki parti arasında başlatılmış olan görüşme ve niyet beyanları çerçevesinde adil, kalıcı ve reel siyasetin gerekleriyle uyuşan bir anlayışla gerçekleştirilmesinden yana olduğunun açıklandığı bildiride, birleşme için şu öneride bulunuldu:

“Merkez sağ siyasi hareketin saygın isimlerinden birisinin hakemliğinde ve geçici başkanlığında: 1-Üye kayıtlarının tamamen yenilenmesi, 2-Her iki partinin teşkilatlarını kaynaştıracak şekilde il, ilçe ve belde kongrelerinin yapılması, 3-Parti üst yönetiminin ve genel başkanın, bu kongrelerden seçilecek delegeler tarafından belirlenmesi.”

Bildiride, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın istifasından sonra parti genel başkanlığı için çeşitli isimler üzerinde yapılan spekülasyonların tabanda rahatsızlık meydana getirdiğine dikkat çekilerek, “Denenmişi yeniden deneme veya bu harekete yabancı isimlerden medet umma heves ve girişimlerini şiddetle reddediyoruz” görüşlerine yer verildi.

HALKIN DEĞERLERİYLE BARIŞIK LİDER

Bildiride verilen mesajlar şöyle: “Halkımızın arzuladığı lider profil ve parti yönetimi şöyledir: Milli ve manevi değerlerimize bağlı, üzerinde “su lekesi kadar bile” şaibe bulunmayan, çağı okuyan, halkın ve cumhuriyetin değerleriyle barışık, dil bilen, genç, dinamik, sempatik bir genel başkan.

“Ve bu genel başkanın etrafında üçte biri parti büyüklerinden, üçte biri gençlerden, üçte biri kadınlardan oluşan Genel İdare Kurulu.

“Her iki partinin genel başkanlarından, parti büyüklerinden oluşacak, aynı zamanda ‘Parti Ombudsmanlığı’ (hakemlik) görevini de üstlenecek olan (uyarıcı ve yol gösterici mahiyette) Yüksek İstişare Organı.”

Bildirinin sonunda, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bizi izlemeye devam edin” cümleleri yer aldı.

Kemal BENEK / ANKARA

02.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AİHM’den ceza yağdı

  ATATÜRKÇÜLÜK EKSİK KALMIŞ

  Çete dâvâlarına Adlî Tatil yok

  Merkez sağda sağduyu çağrısı

  Kızanım da var, sevenim de

  Medya demokrasi sınavından geçiyor

  Sezer, Baykal ve Bahçeli ile görüştü

  Personel reformu şart

  TCDD Suriye’de fabrika kuracak

  Danıştay PETKİM dâvâsında ara kararı verdi

  YAŞ toplandı

  Erdoğan, vekillerle biraraya gelecek

  CHP’li Selvi: Maceralara tahammülümüz yok

  Telekom: Ankara’da elektromanyetik kirlilik yok

  ÖNDER’den Yeni Asya’ya nezaket ziyareti

  Bediüzzaman’ın talebesi Arslan, yoğun bakımda

  Raylı sistem 90 bin özel aracın trafiğe çıkmasını önlüyor

  Kendimize yetecek suyumuz var

  Yüksek tansiyon hastalarına tavsiyeler

  Doğum yapacaklara sıcak hava uyarısı

  Kalp krizi sıcaklarla yakından bağlantılı

  Sigara ve alkol sinsi düşmanlardır

  Hırsızlıkların yarısı açık pencereden

  Susuz ve hijyenik ortam nasıl sağlanır?

  Yabanî hayata su takviyesi


 Son Dakika Haberleri