Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Lig öncesi süper derbi

Geçen sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş, Süper Kupa maçında Almanya’nın Köln şehrinde karşı karşıya geliyor. Saat 21.00’de başlayacak ve Show TV’den naklen yayınlanacak sezonun ilk derbisinde, hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

ZICO: KAZANACAK GÜCÜMÜZ VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş ile yapacakları Süper Kupa maçını kazanacak güçte olduklarını söyledi.

Brezilyalı teknik adam, FBTV’ye yaptığı açıklamada, TFF Süper Kupa için takımının farklı motive olacağını vurgulayarak, ‘’Yüzyıllık rekabetin bir örneğini daha yaşayacağız. Ama kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Çünkü bunu yapacak gücümüz var’’ dedi.

SAĞLAM: DERBİLER HEP ÖNEMLİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’la oynanan bütün karşılaşmaların kendileri için hangi şartlarda olursa çok önemli olduğunu söyledi. Sağlam, ‘’Camiamızı mutlu edebilmek için bu karşılaşmayı kazanıp, sezonun ilk kupasını müzemize götürmek istiyoruz. O yüzden bu istekle maça hazırlandık, kupayı alacağız’’ diye konuştu.

FENER, EKSİK KADROYLA GİTTİ

Fenerbahçe Futbol Takımı, Köln şehrinde Beşiktaş ile oynayacağı Süper Kupa maçı için Almanya’ya Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’ndan kalkan özel uçakla gitti. Sarı-lacivertli futbolcular, herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada, geçen sezondan kalan cezası sebebiyle Tümer’in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Appiah, Semih ve Kemal ile ülkesinden yeni dönen Lugano, İstanbul’da kaldı.

318. RANDEVU

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün yapacakları maçla birlikte 318. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924’de, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık rekabette Beşiktaş’ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 317 maçta Beşiktaş 118, Fenerbahçe ise 115 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe’nin toplam 426 golüne, Beşiktaş 400 golle karşılık verdi.

ENGİN: KAZANMAK İSTİYORUZ

Ali Gültekin’in yerine genel menajerliğe geti-rilen Sinan Engin de, daha çok tecrübe kazanmış ve hatalardan ders çıkarmış olarak yeni bir göreve geldiğini söyledi. Engin, Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçı için de, ‘’Fenerbahçe maçını mutlaka kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe ile ne maçı olursa olsun hepsini almak lazım. Taraftarımız bizi tanı-yor, ne yapacağımızı biliyor. Şampiyon olmaktan başka hiçbir düşüncemiz yok’’ diye konuştu.

Siyah-beyazlılarda Fenerbahçe ve Sheriff maçları için belirlenen 25 kişilik kadroda yeni transfer Diatta ile sakatlıkları sebebiyle Gökhan Zan, Mehmet Sedef ve Murat Şahin yer almıyor.

RÜŞTÜ’NÜN HEYECANI

Bugünkü Süper Kupa maçı, Beşiktaş’ın yeni file bekçisi Rüştü Reçber için de ayrı bir anlam taşıyor. Hafif sakatlığı bulunan deneyimli kaleci, teknik heyetin görev vermesi durumunda, eski takımı Fenerbahçe’ye karşı ilk kez Beşiktaş formasıyla sahaya çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor. Bu arada sezon başında siyah-beyazlı renklere katılan Mehmet Yozgatlı da, teknik heyet görev verirse, ilk kez eski takımına karşı Beşiktaş formasıyla mücadele edecek.

İLK KUPA BEŞİKTAŞ’IN

TFF tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıllardaki Cumhurbaşkanlığı Kupası statüsünde, lig ve kupa şampiyonlarını karşı karşıya getiren Süper Kupa’nın ilk sahibi Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, geçen sezon başında Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan maçı Mert Nobre’nin golüyle 1-0 kazanarak, kupanın ilk sahibi olmuştu.

05.08.2007


 

F. Bahçe Ülker, Final Four’a talip

Fenerbahçe Ülker, 2010 ULEB Erkekler Avrupa Ligi ‘’Final-Four’’unu İstanbul’da, yeni yapacağı salonda düzenlemek için resmi olarak başvuruda bulundu.

Asbaşkan Mahmut Uslu, dün Avrupa Ligi üst yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu’nun kulübe yaptığı ziyaret sırasında, Bertomeu’ya 2010 Avrupa Ligi ‘’Final Four’’unu İstanbul’da düzenlemek istediklerini resmi olarak iletti.

05.08.2007


 

Kayseri, taraftar desteği bekliyor

Kayserispor’da, ligin başlamasına az bir süre kalmasına rağmen satışa sunulan kombine biletlerden sadece 5 tane satıldığı bildirildi.

Kulüp 2. Başkanı Türker Horoz, kulüp tesislerinde Genel Menajer Süleyman Hurma ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kayserispor’un Süper Lig’de ilk 4 takım arasına girebilecek güçte olduğunu söyledi.

Sezon hazırlıklarının çok verimli geçtiğini ve çok iyi transferler yaptıklarını ifade eden Horoz, Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal’ı başka kulüplere göndermeyerek, Kayseri kamuoyuna verdikleri sözü tuttuklarını hatırlattı.

Son iki yılda yakalanan başarının sürdürülmesi için şehrin takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Horoz, şöyle konuştu: ‘’Takıma yeterli desteği göremiyoruz. 8-10 kişinin desteğiyle takımı bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Diğer kulüpler binlerce kombine bilet satarken, 20-25 gündür satışta olmasına ve ligin başlamasına az bir süre kalmasına rağmen şu ana kadar sadece 5 kombine bilet satabildik. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular elinden gelen gayreti gösteriyor ama tribünler boş olunca futbolcular hayal kırıklığı yaşıyor. Böyle giderse Kayserispor’dan büyük başarılar beklemenin bir anlamı kalmaz.’’

05.08.2007


 

Tevez karmaşası bitti

Bir aydır tamamlanamayan Tevez transferi tamamlandı ve Arjantinli yıldız Manchester United formasıyla ilk maçına gelecek hafta içinde İskoçya’daki hazırlıklar kapsamında çıkacak.

23 yaşındaki Arjantinli, Manchester United ile ilk antremanına çıkmadan önce sağlık kontrolünü tamamladı ve ardından da yeni takım arkadaşları ile ilk idmanını yaparak, Manchester United formasını resmen sırtına geçirdi. Ferguson’un vereceği kararın ardından, Tevez Çarşamba günü aynı günde iki farklı kadroyla yapılacak iki hazırlık maçından birinde sahadaki yerini alacak. Ferguson MUTV’ye yaptğı açıklamada mutluluğunu dile getirdi ve “Sonunda Tevez’i aramızda gördük ve bu hepimizi çok mutlu etti” dedi.

05.08.2007


 

Gençler'e Ümit Millî futbolcu

Transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, geçen sezon Diyarbakırspor’da forma giyen Burhan Eşer’i renklerine bağladı.

Kulüp genel menajeri Cem Onuk, Burhan ile 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, ‘’Kulüplerde transfer süresi içinde çalışmalar bitmez. Enteresan oyuncular çıkarsa değerlendiririz’’ diye konuştu. Ümit milli futbolcu Burhan, Diyarbakırspor’da geçen sezon oynadığı 34 maçta 7 gol atmıştı.

05.08.2007


 

Bayan basketçiler İtalya yolcusu

İtalya’da 24 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 31. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek (A) Milli Takım, kamp çalışması için bugün İtalya’ya gidecek.

Şampiyonada Çek Cumhuriyeti, Letonya ve ilave takım belirleme turundan gelecek takımla mücadele edecek olan bayan milliler, 12-14 Ağustos tarihlerinde Bulgaristan, Rusya ve İtalya’nın katılımıyla 4’lü turnuvada mücadele edecek.

05.08.2007


 

Anderlecht'te F. Bahçe sıkıntısı

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşen RSC Anderlecht’ın kulüp başkanı Roger Vanden Stock çok zor bir kura çektiklerini söyledi.

Stock, kurada Fenerbahçe’nin kendilerine çıkmamasını çok istediklerini belirterek, ‘’Biz kurada Fenerbahçe’nin önüne çıkmak istemedik ama onlar bizim önümüze çıktı. Karşımıza gelebilecek en zor takımdı. Rakibimizin iddialı olduğu Roberto Carlos gibi oyuncuları kadrosuna eklemesinden belli. Bizim tek avantajımız ikinci maçın Belçika’da oynanması’’ dedi.

Teknik direktör Frank Vercauteren ise zor bir takımla eşleştiklerini ifade ederek, ‘’Fenerbahçe ile yapacağımız maçın tarihi çok yakın. Bu maça kadar ciddi çalışmamız gerekiyor. Fenerbahçe hiç tanımadığım bir takım, ancak bazı oyuncu değişiklikleri yaptıklarını duydum. Yardımcılarımla beraber Köln’e gidip Süper Kupa maçını izleyeceğim. Fenerbahçe şampiyon bir takım ama şu an işleri büyütmek istemiyorum. Tek tek oyuncuların güçlü ya da güçsüz olması önemli değil, ben karşıma çıkacak 11 isme bakarım’’ diye konuştu.

HASSAN: ZORLU MAÇLAR YAPACAĞIZ

Anderlecht’te forma giyen eski Beşiktaşlı futbolcu Ahmed Hassan, Fenerbahçe ile zorlu maçlar yapacaklarını ve sahada her iki takımın da büyük bir mücadele sergileyeceğini söyledi. Anderlecht’in küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Mısırlı futbolcu, ‘’İlk maçın Türkiye’de olması bizim için avantaj. Beşiktaş’tan sonra Türkiye’de sahaya çıkacağım için çok heyecanlıyım. Türk taraftarlar dünyanın en iyi taraftarları. Kolay olmamasına rağmen turu geçeceğimize inanıyorum’’ dedi.

Galatasaraylı eski futbolcu Mbo Mpenza, Fenerbahçe’ye karşı oynamaya şu anda hazır olmadıklarını dile getirerek, ‘’Tabii ki mücadele edeceğiz. Ama Türkiye şampiyonunu yenmek zor olacak. Kuradan çok da mutlu değilim’’ yorumunu yaptı.

05.08.2007


 

Maçlar geç başlayacak

0 Ağustos’ta start alacak Turkcell Süper Lig’de, maç saatleri sıcak havaların etkisini aza indirmek amacıyla geç saatlerde tayin edildi. İşte 1. hafta programı:

10 Ağustos 2007 Cuma

İstanbul B. B. - Fenerbahçe : 21:45

11 Ağustos 2007 Cumartesi

Ankara - A. Gücü : 21:00

Beşiktaş - Konya : 21:45

12 Ağustos 2007 Pazar

Trabzon - Sivas : 18:45

G. Antep- Kasımpaşa : 21:00

G. Birliği - G. B. Oftaş : 21:00

Denizli - Bursa : 21:00

Kayseri - V. Manisa : 21:00

G. Saray - Ç. Rize : 21:45

05.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri