Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

23 ihracın 10’u “irticaî kusur”dan

Yüksek Askeri Şura’nın Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı. Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Süresi dolan beş orgeneralin yanı sıra terfi sırasında bulunan 3. Kolordu Komutanı Korg. Erdağı da emekliye ayrıldı.


Alkol tüketme yaşı 12'ye indi

Yeni Asya’ya konuşan Yeşilay Başkanı M. Necati Özfatura, Yeşilay olarak hukukçulara alkol reklamlarının yasaklanması için rapor hazırlattıklarını beli

Vekiller yemin etti

23’üncü Dönem Parlamentosu’na seçilen miletvekilleri yemin ederek görevlerine başladı. Yeni yasama yılının ilk birleşiminin birinci oturumuna, en yaşl


  En büyük su kaynağı tasarruf

Beşinci Dünya Su Formu Genel Sekreteri Prof. Dr. Oktay Tabasaran, suya yapılan yatırımların artırılması gerektiğini belirterek, en büyük su kaynağının tasarruf olduğunu söyledi.


  DSP’liler CHP’den koptu

22 Temmuz genel seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP’lilerin partilerine üyelik başvuruları kabul edildi.


  Referandum takvimi işliyor

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği için gümrük kapılarında oy verme işlemi 11 Eylül’de başlayacak.


  Türkiye-İsrail’in yeni işbirliği

Türkiye ve İsrail arasındaki ‘’bilimsel işbirliği anlaşması’’ kapsamında, iki ülke, AR-GE işbirliğinin geliştirilmesi için uluslar arası projeleri destekleyecek.


  “TSK bütçesi ve harcamaları denetim altında”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bütçe ve harcamalarının TBMM, iç denetimler ve Sayıştay denetimine tabi olduğunu olduğu bildirdi.


  Kara paraya sıkı tedbir

Kara para aklamayla mücadele için Bakanlar Kurulu Kararı çıkarıldı.


  Sezer, Erdoğan ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Pazartesi günü kabul edecek.


  Tunceli'de PKK cephaneliği

Tunceli’nin Ovacık ve Hozat ilçelerinde terör örgütüne yönelik 4 gündür süren operasyonun ardından bölgede yapılan arama faaliyetlerinde PKK’nın cephaneliğine ulaşıldı.


  Tahliye gerekçesinin değiştirilmesine red

İstanbul’dan bağımsız milletvekili seçildiği için tahliye edilen Sebahat Tuncel hakkında, ‘’yasama dokunulmazlığı kapsamındaki tahliyenin gerekçesinin değiştirilmesine’’ yapılan itiraz reddedildi.


  HSYK yedek üyeliğine Fatma Anıl Genç atandı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Yedek Üyeliği’ne, Danıştay Üyesi Fatma Anıl Genç’i seçti.


  Gül, adaylığını açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı olup olmadığını resmen ve açıkça söylemekten kaçınan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında vatandaş sandığı gazeteciye “Tabii ki adayım” dedi.


  24 saatte 10 bin yolcu

Yurt dışında çalışan işçilerin tatillerini geçirmek üzere Türkiye’ye gelişleri ve dönüşleri sebebiyle sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor.


  Fındık tezgahı kazaya dâvetiye çıkarıyor

Kocaeli’de D-130 Karayolu üzerinde fındık üreticilerin açtığı seyyar satış tezgahları adeta kazaya davetiye çıkarıyor.


  İhmal, bir yıla mal oldu

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünün 41 öğrencisi mezun olamamanın şokunu yaşıyor.


  Aşırı sıcaklar ve sulama Ladik Gölü’nü kuruttu

İstanbul ve Ankara’daki Elmalı, Ömerli ve Alibeyköy barajlarının kuruması sonucu susuz günler başlarken, benzer bir olay da Samsun’da yaşanıyor.


  Sıcak havada spora dikkat

Sıcak havalarda bilinçsizce yapılan spor faaliyetleri tehlikeli sonuçlar doğuruyor. Uzmanlar spor yapılacak saatlerin iyi seçilmesi ve sporla birlikte özel bir diyet yapılması gerektiğini vurguluyorlar.


  El temizliğiyle hastalıklardan korunabilirsiniz

Birçok türde milyonlarca mikroorganizma, el aracılığıyla bulaşarak solunum, sindirim ve göz rahatsızlıklarına yol açabiliyor.


  Erken emzirme çocuk için önemli

Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla 120’den fazla ülkede Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve başka örgütlerin de katılımıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri