Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’li askere 110 yıl hapis

Irak’ta 14 yaşındaki Iraklı bir kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürmekten suçlu bulunan ABD’li asker, 110 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Kentucky eyaletine bağlı Fort Cambell’da askeri mahkemece yargılanan 23 yaşındaki er Jesse Spielman, ırza geçme, ırza geçme amaçlı komplo, ırza geçme amaçlı haneye tecavüz ve ağır cinayet suçlarından 110 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Askeri savcılar, Spielman’ın ırza geçme veya cinayetlerde yer alıp almadığı konusunda açıklamada bulunmadılar. Ancak Spielman’ın diğer askerlerin işleyecekleri suçtan haberdar olduğu halde eve gittiğini ve gözcülük yaptığını söylediler. Spielman, aynı suçtan yargılanan 4 asker arasında en yüksek hapis cezasına çarptırılan asker oldu. Daha önce suçlarını itiraf eden diğer 3 asker, 5 ile 100 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar.

Irak’ın Mahmudiye kasabasında 12 Mart 2006’da meydana gelen olayda, ABD’li askerler Abir Kasım El Cenebi adlı 14 yaşındaki Iraklı kıza tecavüz ettikten sonra kızı, anne ve babası ile kız kardeşini öldürmüşlerdi.

/ FORT CAMPBELL

06.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Bush’un Ankara’daki muhatapları askerlerdi"

  Maliki istifaları kabul etmedi

  ABD’li askere 110 yıl hapis

  İsrail'in pintiliği soykırımzedeleri kızdırdı

  İran: Atom programımız aynı hızla devam ediyor

  İran’da rock konserine gidenlere ceza

  Demokratlardan Bush’a tepki

  BM’den iklim değişikliği sitesi


 Son Dakika Haberleri