Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektrik üretiminde sıkıntı yok

Türkiye’de etkili olan kuraklığa bağlı olarak bazı barajlarda su seviyesi kritik seviyeye inerken, bazı barajlarda su seviyesindeki düşüşe rağmen elektrik tüketimindeki artış sebeb iyle üretim tam kapasite sürdürülüyor, bazı barajlarda da elektrik üretimi günlük tüketime bağlı olarak ayarlanıyor.

Kuraklık, Manisa’daki Demirköprü Hidroelektrik Santralinde enerji üretimini yarıya düşürdü. Elazığ’da, GAP Bölgesi içerisinde yer alan Keban Baraj Gölü’nde su seviyesi, geçen yıla göre 5, Atatürk Baraj Gölü’nde ise 1 metre düştü. Karakaya Baraj Gölü’nde ise su seviyesinde herhangi bir değişiklik olmadı. Samsun’da, Altınkaya ile Hasan Uğurlu barajlarındaki su seviyeleri mevsim normallerinin altında seyrediyor. Eskişehir’de kurulu 3 hidroelektrik santralinde su sıkıntısı bulunmuyor.

Sivas’ın içme suyunun temin edildiği 4 Eylül Barajı, elektrik enerjisi üretilen ve tarımsal sulamada kullanılan Kılıçkaya ile Çamlıgöze barajları ve bulundukları yörenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan diğer barajlarda, su seviyesi mevsim normallerinde seyrediyor. Konya’daki barajların birçoğunda ise su miktarı geçen yılın aynı dönemine göre önemli ölçüde düştü. Tokat’ta DSİ’ye ait 5 barajda doluluk oranı ise yüzde 70 seviyelerinde bulunuyor. Adana’daki Seyhan ve Osmaniye’deki Berke barajlarının su tutma havzalarında, doluluk oranı yüzde 80 seviyesinde.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Batman, Kralkızı, Karakaya ile Dicle baraj göllerindeki su seviyesi ile bu barajlarda üretilen elektrik enerjisi miktarında azalma olmadığı bildirildi.

Kuzeydoğu Anadolu’daki barajlarda su seviyesi geçen yıla oranla arttı. Erzurum, Kuzgun Barajı’nda doluluk oranı yüzde 82, Demirdöven Barajı’nda doluluk oranı yüzde 87, bu yıl su tutulmaya başlanan Palandöken Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 50 düzeyine ulaştı. Erzincan’da yıllık 51 gigavatsaat elektrik üretilen Tercan Barajı’nda doluluk oranı yüzde 73, sulama amaçlı kullanılan Erzincan Barajı’nda doluluk oranı yüzde 95, Ağrı Patnos Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 96 olarak ölçüldü.

Kırşehir ile Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçe sınırları arasında Kızılırmak üzerinde kurulan Hirfanlı Barajı’nda su seviyesinin elektrik üretimini etkileyecek derecede düşmediği bildirildi. Çanakkale’de 5 barajın bulunduğunu anlatan Çanakkale Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale’de tarım, sulama ve içme suyuyla ilgili sıkıntı olmayacağını söylediler. Büyük şehirlerle kıyaslandığında Malatya’daki barajlarda su sorunu yok. Van Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Ayhan Yüksel, Van’daki Koçköprü ile Zernek barajlarında yeterli miktarda su bulunduğunu söyledi.

/ ANKARA

07.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrik üretiminde sıkıntı yok

  Borsa 50 bini test etti

  IMF: Bütçede ek tedbir gerekli

  Yunanistan’a elektrik verilmeye başlandı

  TMO, ithalat yapmak zorunda kalacak

  Ödenekte tıp fakültelerine öncelik

  Dört otomobilden üçü AB’ye satıldı

  Kapanan şirket yüzde 10.82 azaldı

  “Boşluğu özel havayolları doldurabilir”


 Son Dakika Haberleri