Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ödenekte tıp fakültelerine öncelik

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanlarında artışa gitmelerini sağlamak için yapılacak fiziki mekan ve donanıma dönük yatırımlara öncelik tanıyacak.

Türkiye’de hekim sayının AB ve gelişmiş ülkelerin çok altında kaldığı tespitiyle DPT, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına, öğrenci sayılarının artırılmasına dönük bir yazı gönderdi. Yazıda, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının 3,4 olduğu göz önüne alındığında, tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanı artışında öğretim üyesi konusunda bir engel bulunmadığının anlaşıldığını ifade edildi.

DPT yazısında, fiziki mekan ve donanım yetersizliği nedeniyle öğrenci sayılarında artış yapamayan tıp fakültelerinin bağlı oldukları rektörlüklerin, ihtiyaç duydukları fiziki mekan ve donanımla ilgili fizibilite raporlarını ve yıllar itibariyle öğrenci kontenjan artışı hususunda YÖK Başkanlığı ile varacakları mutabakat zabıtlarını Müsteşarlığa göndermeleri halinde ödenek taleplerinin öncelikle karşılanmaya çalışılacağını bildirdi.

/ ANKARA

07.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrik üretiminde sıkıntı yok

  Borsa 50 bini test etti

  IMF: Bütçede ek tedbir gerekli

  Yunanistan’a elektrik verilmeye başlandı

  TMO, ithalat yapmak zorunda kalacak

  Ödenekte tıp fakültelerine öncelik

  Dört otomobilden üçü AB’ye satıldı

  Kapanan şirket yüzde 10.82 azaldı

  “Boşluğu özel havayolları doldurabilir”


 Son Dakika Haberleri