Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şampiyonluğu kafama koymuştum

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası’nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu, elde ettiği başarının Türkiye’deki yansımalarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Alman Hannspree Ten Kate Honda takımıyla kazandığı başarı sonrası Kenan Sofoğlu, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısıyla medya mensuplarının karşısına çıkarken, toplantıda Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da yer aldı.

Elde ettiği başarının Türkiye’de nasıl karşılanacağını çok merak ettiğini söyleyen Kenan Sofoğlu, ‘’Bu benim için soru işaretiydi. Ama son derece mutlu oldum bu kadar ilgiyi görünce. Çünkü Avrupa’da herkes yaptığım şeye inanılmaz gözüyle bakıyor. 80 milyon nüfuslu bir ülkede hiç yarışçı çıkmamış ve bir yarışçı çıkıp zirveye oynuyor, şampiyonluğunu 3 yarış önceden ilan ediyor. En tecrübeli yarışçılar bana, ‘Sen yaptığın şeyin farkında değilsin’ dediler. Benim için her şeyden önemli olan, ülkemde bunun farkedilmesiydi. İnsanlar bunun farkında’’ diye konuştu.

Şampiyon olmayı çok önceden kafasına koyduğunu anlatan Kenan Sofuoğlu, bunun için ameliyat olmayı bile ertelediğini kaydederek, şunları söyledi: ‘’Motor sporlarında takımınızın ne olduğu önemli değil. Siz Türkseniz, kazandığınız zaman İstiklal Marşı’nı çaldırırsınız. İlk senemde 3. oldum ve bu da bir ilkti. Kendimi kanıtlamam için şampiyon olmam gerekiyordu.

Bu nedenle bir sene daha Süpersport’ta devam etme kararı aldım. Sezon başı bileğimden sakatlandım ve ameliyat olmam gerekiyordu. Ama bu sezonun ilk iki yarışını kaçırmam ve defteri erkenden kapatmam anlamına geliyordu. Sakatlığımı ikinci plana attım. Şampiyon olmayı kafama koymuştum. Ne kadar zor olursa olsun yapacaktım. Ağrı kesici iğnelerle yarışlara çıkmak zorunda kaldım. Daha önce başarılmamış bir şeyi başarmak hayalimdi. Sezon başı bileğimden sakatlandığımda bunun olacağı söylense inanmazdım.’’

08.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş tur peşinde

  Cimbom’da gündem Rize

  Ömer Rıza’ya teklif yok

  Şampiyonluğu kafama koymuştum


 Son Dakika Haberleri