Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Toplu görüşmede 3. tur Çarşamba günü yapılacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin ikinci turu yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Toplantıya Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.

Bircan Akyıldız, toplantıya gelişinde Başbakanlık Merkez Bina önünde yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin bugün gerçekleştirilecek ikinci turunda hizmet kollarının sorunlarının tartışılacağını söyledi. Bu konuda yeni bir komisyon kurulmasını isteğini gündeme getireceklerini bildiren Akyıldız, bu komisyonun çalışmalarının toplu pazarlık süreciyle sınırlı tutulmamasını talep edeceklerini kaydetti.

Birinci toplantıda kurulmasına karar verilen mali ve sosyal haklar, geçmiş dönem çalışmaları ile demokratik haklara ilişkin komisyonların çalışmalarının sürdüğünü anlatan Akyıldız, bu komisyonların çalışmalarının daha sonraki toplantılarda ele alınacağını belirtti.

Ahmet Aksu da toplantıda ilk kez hizmet kollarının taleplerinin son derece yaygın bir biçimde masaya yatırılacağını dile getirerek, bunun toplu görüşme sürecinin yavaş yavaş sistematik hale geldiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Toplu görüşmelerin üçüncü turu 22 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

/ ANKARA

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaynak, göçmen parası

  Piyasalara FED morali

  Elektriğin yarısı, GAP’taki 7 HES’den

  Zorlu, Alpullu’da doğalgaz buldu

  Mamalar Türkiye’den

  Devlette ‘kiralık taşıt’ dönemi

  Toplu görüşmede 3. tur Çarşamba günü yapılacak

  Sebze üreticisi ‘damlamada’ örnek oldu


 Son Dakika Haberleri