Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devlette ‘kiralık taşıt’ dönemi

Kamu kuruluşları da artık ‘kiralık taşıt ve kiralık şoförle’ hizmeti tercih ediyor. Uygulamanın başladığı 2006 yılı Mart ayından bu yana, 1.250 kiralık taşıt için Maliye Bakanlığından izin alındı.

Devlette kiralık taşıtla hizmet anlayışı giderek yaygınlaşıyor. Taşıt Kanununda 2005 yılı içinde yapılan bir değişiklikle, kamuda taşıt kiralamanın yolu açıldı. Sistemin uygulanmaya konulduğu 2006 yılında 21 kamu kuruluşuna 750 taşıt için izin verildi. Kiralama yöntemine yönelen kuruluşların başında da, 345 taşıt edinen Sağlık Bakanlığı geldi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Gazi, Ege ve Yıldız Üniversiteleri de kiralamayı fazla tercih eden kuruluşlar arasında yer aldı.

2007 yılının başından bu yana da, 13 kamu kuruluşunun 500 kiralık taşıt talebi olumlu karşılandı. Bu yılki kiralık taşıt izinlerinin 390’ının Tarım ve Köyişleri Bakanlığına verildiği dikkat çekerken, söz konusu Bakanlığın kiralık taşıtları daha çok süne ile mücadele, diğer bitki hastalıkları ile mücadele ve kuraklık çalışmalarında kullanacağı bildirildi.

Makam hizmetleri için kiralaya izin vermediklerini belirten Maliye Bakanlığı yetkilileri, uygulamadaki temel ilkenin; “minimum maliyet maksimum fayda” olduğunu kaydettiler.

/ ANKARA

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaynak, göçmen parası

  Piyasalara FED morali

  Elektriğin yarısı, GAP’taki 7 HES’den

  Zorlu, Alpullu’da doğalgaz buldu

  Mamalar Türkiye’den

  Devlette ‘kiralık taşıt’ dönemi

  Toplu görüşmede 3. tur Çarşamba günü yapılacak

  Sebze üreticisi ‘damlamada’ örnek oldu


 Son Dakika Haberleri