Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta, İngiltere’nin yerini Fransa mı alıyor?

Irak’a beklenmedik bir ziyarette bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Amerikalı yetkililere, Irak’a gideceğini ziyaretinden birkaç saat önce haber verdiğini söyledi.

Irak’a savaşa karşı çıkan Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin göreve gelmesinin ardından tatilini ABD’de geçirmesi, ABD Başkanı George Bush ile buluşması ve ardından da Kouchner’in 2003’ten beri Irak’a giden ilk Fransız bakan olmasıyla, “Fransa’nın Amerikan siyasi çizgisine yaklaştığı” eleştirilerinin ve yorumlarının yapıldığı bir dönemde Kouchner, “Siyasetimizde çok açık biçimde Amerikan siyasetinden farklıyız. Amerikan müdahalesine sıcak bakmadık ve sanırım haklıydık” dedi. Irak’ın başkenti Bağdat’ta RTL radyosuna demeç veren Kouchner, “Iraklıların Fransa’nın pozisyonunun ne olduğunu bilmesi, hatırlaması çok önemlidir. Bu, bize çok özel bir rol vermektedir” ifadesini kullandı. Irak’ı ziyaret edeceğinden Amerikalıların son dakikada haberdar olduğunu da ifade eden Kouchner, “ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a seyahatini birkaç saat önce bildirdiğini” söyledi.

Kouchner, Irak’ı ziyareti konusunda Rice’ın yanı sıra İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB dönem başkanlığı ve AB yüksek temsilcisi Javier Solana’yı da bilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

/ PARİS

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak bataklığı, işgalcileri çekilmeye zorluyor

  Irak’ta, İngiltere’nin yerini Fransa mı alıyor?

  Talat-Papadopulos 5 Eylül'de görüşecek

  Belçika’da, Çekoslovakya tartışması

  ‘İslâmlaşmayı Durdurma’ taraftarları yeni hamleler peşinde

  Nuri El Maliki, Esad’la görüştü

  Rus ordusunda intihar salgını

  Hamas, AB polemiği


 Son Dakika Haberleri