Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İslâmlaşmayı Durdurma’ taraftarları yeni hamleler peşinde

“Avrupa’da İslamlaşmayı durdurma” hedefinde olduğunu ileri süren “Stop the Islamisation of Europe” (SIOE) isimli bir kuruluşun, 11 Eylül 2007 tarihinde Brüksel’de Avrupa Parlamentosu önünde “Avrupa’nın İslamlaşmasına karşı” düzenleyeceğini açıkladığı gösterinin yasaklanması, basın ve kamuoyunda tartışmalara neden oluyor.

SIOE’nin gösteri izini almak için yaptığı resmi başvuruyu reddeden Brüksel Belediye Başkanı Freddy Thielemans, ret kararına gerekçe olarak, “Brüksel’deki Müslümanların, SIOE’nin kindar ve İslam karşıtı mesajlarına sert tepkiler göstermesi endişesi” üzerinde durdu. Belediye “muhtemel çatışmaları önlemek için” gösteriyi yasakladığını açıklarken, bu karara tepki gösterenlerle yandaş olanlar arasında tartışmalar artıyor.

Aşırı sağcı örgütlerle bağlantısı bulunmadığını savunan İngiltere ve Danimarka kökenli SIOE, “İslami yaklaşım ve uygulamaların Avrupa’yı işgaline karşı mücadele verdiğini” iddia ediyor. “Müslümanların Avrupa’da demokrasi ve eşitliği yıkan şeriat kurallarını geçerli kılmayı denediğini” öne süren SIOE, bu yaklaşımın Avrupa ülkeleri anayasalarına aykırı olduğunu belirtiyor.

Belçika’nın Flaman kesimindeki aşırı sağcı parti Vlaams Belang’dan (Flaman Menfaati) destek bulan SIOE, Brüksel Belediyesinin kararı üzerine “düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini” savunarak, 11 Eylülde Avrupa Parlamentosu önünde “on binlerce gösterici toplama” hedefinde olduğunu tekrarladı. SIOE temsilcisi Alman Udo Ulfkotte, gösteri izni almak için Danıştaya başvurduğunu bildirdi. Ulfkotte, izin alınmasa dahi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden “turist” olarak gelecek 20 bin taraftarın 11 Eylülde Brüksel’de buluşacağını, aynı tarihte doğan Brüksel Belediye Başkanı Thielemans’ın “doğum gününü kutlayacaklarını” ifade ediyor.

Yüksek tirajlı “Le Soir” gazetesinde dün çıkan bir yorumda gösterinin yasaklanması eleştirilirken, “Avrupa kimliğinin temelini korumayı hedefleyen bir gösteri neden yasaklanıyor” sorusu gündeme getirildi ve “Demokrasinin bir bedeli var. Güvenlik birimleri risklere karşı önlem alsın” denildi.

/ BRÜKSEL

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak bataklığı, işgalcileri çekilmeye zorluyor

  Irak’ta, İngiltere’nin yerini Fransa mı alıyor?

  Talat-Papadopulos 5 Eylül'de görüşecek

  Belçika’da, Çekoslovakya tartışması

  ‘İslâmlaşmayı Durdurma’ taraftarları yeni hamleler peşinde

  Nuri El Maliki, Esad’la görüştü

  Rus ordusunda intihar salgını

  Hamas, AB polemiği


 Son Dakika Haberleri