Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Mutsuz kadınlar

Türbanlı kadınlara yapılan haksızlıkları sona erdirmeye girişmiş olan ve bu açıdan da desteklediğimiz siyasi kadrodan şunu da talep etmek bizim hak ve vazifemiz: Gelecekten umudunu kesecek kadar mutsuz ve tedirgin olan kadınlarımıza da sahip çıkın, onlara ümit verin, bu da sizin göreviniz

Toplumları geleceğe kadınlar taşır. Dolayısıyla gelecekten umudunu kesmiş mutsuz kadınların çoğunlukta bulunduğu bir toplumun da geleceği yoktur demektir.

Son günlerde başı örtülü olmayan kadınlar arasında bir mutsuzluk, bir gerginlik var. Bunların arasında AKP’ye destek vermiş olanlar da var. Onlar da mutsuz ve tedirgin.

Evet; türban dini inanış açısından önemlidir de, bu aynı zamanda sert bir siyasi tavrın da sembolü haline getirilmiş durumdadır.

Bu sert siyasi tavrın kendi yaşam stillerine, hayatlarına bir müdahale, bir zorlama anlamına geleceğini düşünen kadınlar Türkiye’den umutlarını gerçekten kesmek aşamasındalar.

Bu mutsuzluk dalga dalga gelip, kadının ne düşündüğüne, aldığı tavırlara önem veren erkekleri de gelip vuruyor.

Yaygınlaşıyor mutsuzluk, umutsuzluk bugün Türkiye’de.

Bu böyle de; bugüne kadar türbanı nedeniyle toplum yaşamından dışlanmış olan ve zor durumda bırakılan kadınlar mutsuzdu.

Herkes ‘Öteki’nin mutsuzluğunu ötelerde bir yerde gördüğünden, kimse mutsuzluğu toptan silmeye girişmedi.

Türban böylece yıllar boyunca çözülemeyen yara olarak kaldı, büyük haksızlıklar yapıldı türbanlı kadınlara ve ailelerine karşı.

Haksızlığa, eşitsizliğe ilke olarak karşı çıkmazsanız, haksızlık bir gün gelip sizin tarafı vurduğunda laf etme hakkınız da kalmaz.

Türbanlı insana yapılmış olan haksızlığa karşı yıllardır hem yazıda hem de iş hayatımızda tavır aldığımızdan bugün türbansız kadınlara yapılabilecek baskıya da rahatlıkla karşı durabiliyoruz.

Bakınız; Türkiye yıllardır kadınlarını bir şekilde mutsuz edip duruyor. Bir ara türbanlı kadınlar mutsuz ve umutsuzdu. Şimdi de başı açık kadınlar gelecekten korkuyor. Toplumun bir türlü ayağa tam kalkıp dik duramamasını bile buna bağlayabiliriz.

Mutsuzluğa, umutsuzluğa tümden karşı çıkalım. Kişisel tercih özgürlüğü yaşam stili ve insan özgürlüğü mutlak olarak sahip çıkılacak haklardır. Bunun aması maması yok öyle ama filanı da yok. Tavır illa da mutlak olacak. Ancak tavrımızı düzgün alırsak, farklı yaşam stillerinin, tercihlerin birbirine saygı duyacağı ortamı yaratabiliriz.

Akşam, 23.8.2007

Serdar TURGUT

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu faize dağ dayanmaz

  ‘Ay, bu türbanı modernleştirelim, lütfeeen!’

  Mutsuz kadınlar

  Gazetecilik... Nereye kadar...


 Son Dakika Haberleri