Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalar sakinleşiyor

Kredi piyasalarında suların durulmaya başlaması ve şirket satın alma haberleriyle ABD ve Asya borsaları değer kazandı. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1.11, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.35, S&P 500 yüzde 1.17 yükseldi.

ABD Merkez Bankası’nın gerektiği zaman kendilerine destek olacağına inanan piyasalar, FED’in gösterge faizi indireceği beklentisini koruyor.

Asya borsalarında da yüzde 2’nin üzerinde yükselişler görüldü. Tokyo Borsası yüzde 2.61, Hong Kong Borsası yüzde 2.60, Singapur Borsası da yüzde 2.16 artış kaydetti. Avrupa borsalarında da yüzde 1’in üzerinde yükseliş yaşanıyor. Piyasalara bir diğer iyi haber de Japonya’dan geldi. Japonya Merkez Bankası, gösterge faizi beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde 0.5’te bıraktı.

İMKB YÜKSELİŞTE

Yurtdışı borsalardaki yükselişi izleyen İMKB’de de yükseliş yaşandı. İMKB Ulusal 100 Endeksi, açılışta 874 puanlık artışla 47 bin 756 bin puana yükseldi. Hisse senetlerinin ortalama değer kazancı yüzde 1.87 oldu. İç piyasada ise dolar düşüşünü sürdürüyor. Bankalararası piyasada dolar 1,3150 YTL’ye kadar geriledi. Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 6 Mayıs 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 18.03’e geriledi.

/ İSTANBUL

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  10 milyar dolar boşa gidiyor

  Kuraklık fiyatları arttıracak

  Memura maaşı yetmiyor

  Yabancıya taşınmaz satışı sil baştan

  İş garantili ücretsiz kurs

  Trafiğe kayıt yüzde 38 azaldı

  İhracatçılar Derince Limanı’na talip

  DEİK, konferans için İran’a gidecek

  Piyasalar sakinleşiyor

  Ülker'den çocuklar için İçim Smartt

  Telekom’da grev hazırlığı


 Son Dakika Haberleri