Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dolar kararsız,altın fiyatları arttı

Uluslar arası piyasalarda geçen hafta, ABD Doları önemli para birimleri karşısında farklı değerler alırken altın fiyatları yükseldi.

ABD’de tutsat (mortgage) kredisi sektöründe sıkıntının devam etmesine rağmen, Merkez Bankasının faiz indirimlerine hazır olduğu haberleriyle yatışan ve haftanın son günü ABD ekonomisinin Temmuz ayında beklenenden iyi performans gösteren verilerle iyice güven kazanan New York Borsaları, haftayı büyük yükselişle tamamladı.

New York Borsasında Dow Jones Endeksi haftayı yüzde 2,3 artışla 13.378,87 puanda tamamlarken, Cuma günü 2.576,69 puanda kapanan Nasdaq Borsasısının Nasdaq Endeksinin haftalık kazancı yüzde 2,9 oldu. Bu düzeylerde Nasdaq Endeksi Mart sonundan, Dow Jones Endeksi de Nisan ortalarından beri en büyük haftalık yükselişi göstermiş oldu.

New York Borsasının iyi performansı ve ABD ekonomisiyle ilgili olumlu veriler, diğer önemli borsaları da olumlu etkiledi. Londra Borsasında FTSE 100 Endeksi haftayı 155,9 puan artışla 6.220,1 puanda kapatırken, Cuma günü 7,507,27 puanda kapanan Frankfurt Borsasının DAX Endeksinin haftalık kazancı 128,98 puan, 5.569,38 puanda kapanan Paris Borsasının CAC-40 Endeksinin haftalık kazancı da 205,75 puan olarak gerçekleşti.

Haftayı kazançla bitiren büyük borsalar içinde en kazançlısı ise Tokyo Borsasıydı. Bu borsanın haftalık yüzde 6,4 artışla 16.248,97 puanda kapanan temel göstergesi Nikkei Endeksi, 2002 Ekim ayından bu yana en iyi haftalık kazancı yaptı.

/ LONDRA

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşveren de kayıtdışı, işçisi de

  Dolar kararsız,altın fiyatları arttı

  Tekstile yakın takip sürüyor

  Yazlık oteller Ramazan'a hazırlanıyor

  Fındık, Türkiye'nin yeşil altını

  Kuraklık, Trakya'da ayçiçeğini vurdu

  Salçalık biber, sevindiriyor

  Konutta şişkin fiyat uyarısı


 Son Dakika Haberleri