Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Barış konferansı kandırmaca

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, ABD Başkanı George Bush’un önerdiği Orta Doğu barış konferansının çerçevesi bulunmadığını söyledi.


Talat: TSK, adanın ihtiyacı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs sorunu çözülünceye kadar, TSK’nın buradaki varlığı bir ihtiyaç olarak devam edecektir. Kıbrıs sorunu çözü

Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Afganistan’daki Talibanla müzakerelerde bulunmanın mümkün olmadığını sö


  Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) öncülüğünde Köln şehrinde Hyatt otelinde bir araya gelen bazı Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, son günlerde Avrupa’daki gelişmeleri masaya yatırıp görüş alış verişinde bulundu.


  Cihad terör değildir

Hindistan’ın önde gelen yazarlarından olan Mubashar Jawed Akbar, “Kılıçların Gölgesi: Cihad ve İslam Hıristiyanlık Çatışması” adlı kitabında, “Cihad” tabirinin “terör” ile aynı anlama gelmediğini vurgularken, terörizmin umudunu yitirmişliğin bir simgesi olduğunu belirtti. Akbar, Müslümanların haksızlık karşısındaki baş kaldırmalarını terör şeklinde nitelemenin yanlış olduğunu söyledi.


  Yunanistan cayır cayır yanıyor

Yunanistan’ın Mora yarımadasındaki Areopoli ve Zaharo bölgeleri ile yakınlarında çıkan orman yangınlarında ölenlerin sayısının 41’e yükseldiği bildirildi.


  ABD, Vietnam tarzı saldırılardan korkuyor

Guardian, Amerika Birleşik Devletleri’nin önümüzdeki birkaç hafta içinde Irak’taki direnişçilerin sürpriz bir saldırısından korktuğunu belirtiyor.


  Amerika, Irak’ta demokrasiden vazgeçti

İngiltere’de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi bir haberinde,”Amerika Birleşik Devletleri demokrasi gerekli değil diyor” ifadesini kullardı.


  İsveç muhafazakârı, cami yapımına karşı çıktı

Seçimlerden önce İsveç’in başşehrindeki Skärholmen bölgesinde bir cami yapılmasına sıcak bakan sağcı Muhafazakârlar, iktidara gelince karşı tavır aldı.


  Rüstem Basayev öldürüldü mü?

Rus yetkililer, Çeçenistan’ın yönetim merkezi Grozni’de çıkan çatışmada bağımsızlık yanlısı Çeçenlerin liderlerinden Rüstem Basayev’in öldürüldüğünü söylüyor.


  İsrail yine çocuk öldürdü

İsrail askerlerinin Batı Şeria’ya baskın düzenlediği, baskın sırasında biri 11 yaşındaki çocuk olmak üzere iki Filistinli’nin hayatını kaybettiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri