Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ramazan öncesi zam vurgunu

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, bu yıl Ramazan’a sayılı günler kala özellikle temel gıda ürünlerine inanılmaz oranlarda zamlar yapıldığını ileri sürdü.

Özer, yaptığı açıklamada, her yıl Ramazan ayı öncesinde temel gıda maddelerinin zamlandığını ancak bu zamların bazı kişiler tarafından adeta vurguna dönüştürüldüğünü söyledi.

Ramazan’da özellikle gıda ürünlerinde artan tüketimi fırsat bilen bazı kişilerin haksız kazanç elde ettiğini öne süren Özer, şunları kaydetti: “Bu yıl Ramazan’a sayılı günler kala özellikle temel gıda ürünlerine inanılmaz oranlarda zamlar yapılıyor. Bu yıl geçen yıllarda yapılan zamların çok üzerinde artışlar görülüyor. Ramazan öncesinde bugünden yumurta yaklaşık yüzde 100, yağ fiyatları yüzde 40-50, kahvaltılık ürünler yüzde 30-40, süt ürünleri yüzde 20-35, makarnada ise fiyatlar yüzde 20 oranlarında artış gösterdi. Bunlar sadece birkaç örnek. Fasulye, nohut, pirinç ve bulgur gibi ürünlerde de bu artışı görmek mümkün. Geçtiğimiz aylarda KDV’deki yüzde 10’luk indirimi de fiyatlara yansıtılmamasıyla ortaya çıkan uçurum ve yeni zam, bir modern soygun ve fırsatçılıktır.’’

Özer, bu durumda tüketicinin zamlar karşısında daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, özellikle Ramazan ayında israftan etmeden tüketimle zamların etkisinin azaltılabileceğini bildirdi.

/ KONYA

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan öncesi zam vurgunu

  Memurun gözü hükümette

  KESK, Ankara’ya yürüyor

  Çin tehdit değil, fırsatlar ülkesi

  İşsizliğe karşı eylem şart


 Son Dakika Haberleri