Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizliğe karşı eylem şart

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kemik, ‘’Sosyal bir sorun haline gelen özellikle genç ve eğitimlilerin işsizliği, ülkemizin önünde ciddî bir problem olarak duruyor’’ dedi.

Kemik, yaptığı basın açıklamasında, kömür işletmeciliği ve tarımda yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı Bartın’da büyük oranda işsizliğin yaşandığını, büyük kentlere yönelik göçün genç nüfusun yok denecek oranda azalmasına sebep olduğunu belirtti. Şehirde, işsizlik sorununun çözümü için ‘’İstihdam Eylem Planı’’ yapılarak acilen uygulanması, kırsal bölgelerin alt yapı sorunlarının giderilerek köylülerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ve yöreye uygun üretim modellerinin uygulanması gerektiğini ifade eden Kemik, şöyle dedi:

‘’İlimizde, başta tarım olmak üzere emek yoğun sektörleri, düşük kapasiteli sanayi tesisleri, küçük el sanatları ve ev atölyeciliğinin desteklenerek teşvik edilmeli. Sosyal bir sorun haline gelen özellikle genç ve eğitimlilerin işsizliği, ülkemizin önünde ciddi bir problem olarak duruyor. Bu nedenle eylem planı ivedilikle uygulanmaya konulmalıdır. Çünkü göç beraberinde çok sayıda sosyal sorunu da büyük kentlere taşıyor. Yaşanan sosyal olumsuzluklar tüccar ve sanayicilerden oluşan iş dünyasının da moralini bozuyor. Bu durum yerel yatırımcının, yatırım yapma eğilimini de engelliyor. Göçün tersine döndürülmesi, önlenmesi için sosyal devlet anlayışı ve çözüm odaklı projelerle istihdam eylem planları geliştirilmeli, sorunun çözümüyle ilgili siyaset üstü bir anlayış uygulanmalıdır. Yörelerin alt yapı sorunları giderilerek köylülerin gelir düzeyi yükseltilmeli ve bölgeye uygun üretim modelleri uygulanmalıdır.’’

Kemik, emek yoğun sektörlere teşvik verilmesi, yeni iş yerlerinin kazandırılması, tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi ve düşük kapasiteli sanayi tesislerinin desteklenerek kapasitelerinin yükseltilmesinin şart olduğunu kaydetti.

/ BARTIN

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan öncesi zam vurgunu

  Memurun gözü hükümette

  KESK, Ankara’ya yürüyor

  Çin tehdit değil, fırsatlar ülkesi

  İşsizliğe karşı eylem şart


 Son Dakika Haberleri