Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memurun gözü hükümette

Hükümetin, memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki teklifini, bugün toplu görüşme masasına getirmesi bekleniyor. Hükümet ile memur sendikaları arasında sürdürülen toplu görüşmelerin 5. turu, bugün saat 10.00’da Başbakanlık Merkez Binası’nda yapılacak.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılacak.

Bakan Şahin’in, toplu görüşmelerin 4. turunun ardından yaptığı açıklama doğrultusunda, hükümetin memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki teklifini memur sendikalarına sunması bekleniyor.

Şahin, hükümetin teklifini ele almak üzere Cuma günü Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve ilgili bürokratlarla bir araya gelmişti.

KESK’in, ‘’toplu sözleşme talebi kabul edilmediği’’ gerekçesiyle katılmama kararı aldığı toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen, malî ve sosyal haklarla ilgili taleplerini Kamu İşveren Kurulu’na sunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen yetkilileri, bütün kamu görevlilerine gelecek yıl 2 dilim halinde yaklaşık yüzde 15, yıllık ortalama yüzde 10 zam talep ediyor. Konfederasyon, bu talebin 2009’da en düşük dereceli memur maaşının bugünkü yoksulluk sınırı olarak hesaplanan bin 130 YTL’ye çekilmesine ve üstüne enflasyon ve refah payı eklenmesine bağlı olduğunu belirtiyor.

Memur-Sen yetkilileri ise bir kısmı taban aylık bir kısmı denge tazminatı üzerinden olmak üzere memur maaşlarına 250 YTL seyyanen zam yapılmasını ve enflasyon farkı verilmesini istiyor.

Türkiye Kamu-Sen’in taleplerinin maliyetini 5,3, Memur-Sen’in taleplerinin maliyetinin ise 7 milyar YTL’ye karşılık geldiği ifade ediliyor.

/ ANKARA

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan öncesi zam vurgunu

  Memurun gözü hükümette

  KESK, Ankara’ya yürüyor

  Çin tehdit değil, fırsatlar ülkesi

  İşsizliğe karşı eylem şart


 Son Dakika Haberleri