Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şahin: Askerimizi seviyoruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, millet adına görev yapan kişi ve kurumlar arasında bir sürtüşme olamayacağını belirterek, ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarının, millete hizmet anlamında aynı hedefe kitlendiğini biliyoruz, kendilerini seviyoruz” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Hayati Yazıcı, görevi bakan Şahin’den devraldı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir gazetecinin ‘’30 Ağustos resepsiyonu ve ondan önceki kutlamalarda yaşananlar, ‘asker ile Hükümet, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı arasındaki soğuk rüzgarlar bir anlamda dağıldı, normalleşme dönemine girildi’ şeklinde yorumlandı, gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz’’ şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

‘’Türkiye, dünkü bir devlet değil. Türkiye, güçlü bir devlet geleneğine sahip, milleti ise demokrasiyi içselleştirmiştir. Millet adına görev yapan kişi ve kurumlar arasında bir sürtüşme olmaz. Milletimiz de zaten bunu kabul etmez. Hangi görevde olursak olalım halkımız adına, milletimiz adına bu görevlerde bulunuyoruz. Bu görevlerde kaldığımız sürece sadece milletimize hizmet etme ekseninde kalacağız. O nedenle bu tür haberleri değerlendirirken sorun çıkarma amaçlı değil, Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü koruma amaçlı yorumlamalıyız.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensupları ile milletimize görev anlamında aynı hedefe kitlendiğimizi biliyoruz. Ben Genelkurmay Başkanımızı kuvvet komutanlarımız yakinen tanıyorum, çünkü onlarla Milli Güvenlik Kurulunda uzun süre beraber çalıştık. Kendilerini seviyoruz. Ne gibi fedakarlık üstlendiklerini biliyoruz. Türkiye’nin sorunlarına yaklaşımlarını da biliyoruz. Askerlik zor bir görevdir, her an risk altındadırlar. Onların risk altında görev yaptıklarını da biliyoruz. Onların kamuoyu nezdinde tartışılır olması bizi üzüyor. Birliğimize bütünlüğümüze gölge düşüren bu tür haberlerin süratle gündemden uzaklaşmasını diliyorum.’’

/ ANKARA

01.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Referandum süreci devam edecek

  KÖŞKTE İLK BULUŞMA EŞSİZ

  Şahin: Askerimizi seviyoruz

  Büyükanıt: Sözümün arkasında olurum

  TRT’ye Aydın, Diyanet’e Yazıcıoğlu

  Bakanlıklara karne verilecek

  Babacan: Reformlardan dönüş yok

  Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterisi

  Osman Güneş, Kayseri Valiliği görevine döndü

  Milletvekillerine ‘cep’ yasağı

  İş dünyası kabineden memnun

  Yurt müracaat sonuçları açıklandı

  Mayın tuzağı ucuz atlatıldı

  Geçen hafta trafik kazalarında 116 kişi öldü

  Şehirler yeşil alan fakiri

  Göle “su” çalındı

  Eğitim ödeneği 450 YTL

  Toplumun ruh sağlığı iyi değil

  İstanbul’a 400 okul lâzım

  Servislere sıkı denetim

  Ahıskalı gençler Bağcılar’da

  Hijyenik şartlarda üretilen dondurma sağlığa yararlı

  Kırtasiye malzemeleri alırken bunlara dikkat


 Son Dakika Haberleri